Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες – Νέα άνοδο της θερμοκρασίας

16 Ιανουαρίου 2024

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με νέα άνοδο της θερμοκρασίας

Βροχερός θα είναι ο καιρός σήμερα Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024 σε πολλές περιοχές της χώρας, με τη θερμοκρασία να σημειώνει νέα άνοδο καθώς θα φτάσει μέχρι και τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων στα δυτικά και τις Κυκλάδες.. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.


Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα νότια πελάγη 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά έως 8 μποφόρ. Στα βόρεια από αργά το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Θα κυμανθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά από 00 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 07 έως 17 και στη νησιωτική χώρα από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική για σήμερα 16 Ιανουαρίου προβλέπονται  λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα βροχής τις απογευματινές ώρες. Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα έως 5 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 00 (μηδέν) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές το απόγευμα. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ και από τα δυτικά.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα θαλάσσια πρόσκαιρα το βράδυ έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη και τις βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από το βράδυ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη δυτική Πελοπόννησο, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, και στην Ανατολική Πελοπόννησο το βράδυ πιθανώς σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6, στα νότια 6 με 7 και από το βράδυ έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στην Κρήτη από το βράδυ πιθανώς σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 που γρήγορα θα γίνουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 και από το βράδυ στις Κυκλάδες τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές οι οπόιες γρήγορα θα ενταθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, που γρήγορα θα ενισχυθούν σε 5 με 7 και αργά το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νότιοι Νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στις ανατολικές Σποράδες τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 12 βαθμούς Κελσίου

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]