Βροχές στα δυτικά της χώρας αλλά και στην Αττική

12 Ιανουαρίου 2024

Βροχές στα δυτικά της χώρας αλλά και στην Αττική θα έχουμε σήμερα Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024 ενώ καλύτερος θα είναι ο καιρός στην βόρεια Ελλάδα που θα συνοδεύεται με μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα υπάρξουν τις βραδινές ώρες σε υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα στο Πήλιο και στα 900 – 1100 μέτρα, ενώ στα βόρεια και ορεινά της Ελλάδας, αλλά και σε Μαγνησία, Σποράδες και Εύβοια χιόνια θα έχουμε πάνω από τα 600 – 700 μέτρα

Ο υδράργυρος θα πέσει περαιτέρω. Η θερμοκρασία θα είναι στους 07 – 10 βαθμούς στα βόρεια, στους 12 βαθμούς στα δυτικά, στα ανατολικά ηπειρωτικά θα είναι στους 10 – 14 βαθμούς  και στους 10 -16 βαθμούς Κελσίου στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Στην Αττική η μέρα θα ξεκινήσει με βροχές μέχρι μέτριας έντασης, οι οποίες βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν. Στα βόρεια θα έχουμε παροδικές χιονοπτώσεις πάνω από τα 600 μέτρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 – 12 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι, το πρωί ασθενείς, αλλά θα ενισχυθούν από το μεσημέρι στα 5 – 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια το πρωί και λίγα σύννεφα, με νεφώσεις και από το απόγευμα και μετά θα έχουμε μπόρες χιονιού στη Χαλκιδική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 – 7 βαθμούς, με βόρειους ανέμους στον Θερμαϊκό 4 – 6 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις στη δυτική Μακεδονία.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα στο Ιόνιο και (κυρίως στις παράκτιες περιοχές) της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από αργά το απόγευμα στα ορεινά κυρίως της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Από το απόγευμα στην ανατολική Πελοπόννησο και από το βράδυ στην ανατολική Στερεά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν το βράδυ στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Στερεάς.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, από το βράδυ στη δυτική Κρήτη και πιθανώς στις δυτικές Κυκλάδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα στη δυτική Κρήτη θα ενταθούν και θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα νότια 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]