Eγκλήματα που οι “δολοφόνοι έψαχναν” τον φονιά στην τηλεόραση

11 Ιανουαρίου 2024

Eγκλήματα που οι “δολοφόνοι έψαχναν” τον φονιά στην τηλεόραση, μετά την άγρια δολοφονία της 41χρονης εγκύου, έρχονται μνήμες από προηγούμενους δολοφόνους που έβγαιναν στις τηλεοράσεις προσπαθώντας να “κοροϊδέψουνε” την κοινή γνώμη και την αστυνομία.

Τα τελευταία χρόνια τα άτομα που έχουν διαπράξει μεγάλα εγκλήματα έχουν εμφανιστεί στην τηλεόραση πριν βρεθούν ύποπτοι για τις δολοφονίες τους και αναζητούσαν τους φονιάδες για το έγκλημα που έκαναν οι ίδιοι.

รูปบ้านเก่าสีเข้มบนพื้นหลังสีดำสวยงาม, โมเดล 3 มิติของบ้านในความมืด,  บ้านที่เปิดไฟจากด้านใน,  บ้านเรืองแสงในความมืดภาพพื้นหลังสำหรับการดาวน์โหลดฟรี - Pngtree

Στις 8 Δεκεμβρίου του 2001, ο έμπορος δερμάτων του Βόλου Αχιλλέας Τέντας 58 χρόνων, δολοφονήθηκε μέσα στο ίδιο του το σπίτι στον Αλμυρό, από τον εραστή της συζύγου του, Νικόλαο Κωτούλα

Τον σκότωσε, τον πέταξε σε πηγάδι και τον μπάζωσαν

Η σύζυγος είχε φροντίσει να ρίξει υπνωτικό στην πεθερά της, που έμενε στο ίδιο σπίτι, ώστε να μην καταλάβει το παραμικρό. Ωστόσο, η Μαρία Τέντα εξαφάνισε το πτώμα σε ένα πηγάδι της περιοχής και λίγο αργότερα φαίνεται να μπάζωσαν το πηγάδι. Το αυτοκίνητό του το άφησαν στο λιμάνι του Βόλου, για να φανεί ότι ο Τέντας έφυγε ταξίδι.

Τέσσερις μήνες μετά την εξαφάνιση, τα παιδιά της που δεν έβλεπαν να υπάρχουν ίχνη ζωής του πατέρα τους, την πίεσαν να φτάσουν στο «Φως στο Τούνελ» που στάθηκε γι’ αυτή και τον εραστή της, μοιραία.

«Έχουν περάσει χίλια δυο από το μυαλό μου. Μήπως πήγε κάπου να σκεφτεί και να ξαναγυρίσει. Λείπει από μένα πολύ και από το σπίτι, αλλά πιο πολύ από εμένα». έλεγε

Η 29χρονη Βαλμπόνα Πέπα, αλβανικής καταγωγής, και η 20χρονη Μάσια-Χόζα Βελόζο Ντι Μενέζις, μητέρα ενός ανήλικου κοριτσιού από τη Βραζιλία, εξαφανίστηκαν από τη Σκάλα Πολυχνίτου Μυτιλήνης, στις 2 Αυγούστου του 2002. Οι δύο νεαρές βρίσκονταν στο νησί για διακοπές και θα συναντούσαν το φίλο της Βαλμπόνας που έμενε εκεί.

Ο Στέλιος Φτεριανός ήταν ο φίλος μίας από τις δύο εξαφανισθείσες, που δήλωνε πρόθυμος να μιλήσει στην εκπομπή, «Φως στο Τούνελ», για να βρεθούν οι δύο γυναίκες.

Σκότωσε τις δύο γυναίκες γιατί τον απέρριψαν ερωτικά και τον ειρωνεύονταν σαν άνδρα. Τις οδήγησε σε μια θαλάσσια περιοχή με πολλά ρεύματα και εξαφάνισε τα πτώματά τους.

Ο 23χρονος Δάνος Μουρατίδης δήλωνε πως η φίλη του τον εγκατέλειψε για μια καλύτερη ζωή, τον Απρίλιο του 2005. Ο Μουρατίδης που την αναζητούσε μαζί με τους γονείς της στο Φως στο Τούνελ, ήταν εκείνος που την είχε δολοφονήσει.

Στην αρχή, ο Μουρατίδης απηύθυνε έκκληση στην εκπομπή, αρνούμενος ο ίδιος να βγει δημοσίως στον αέρα, τελικά όμως η Νικολούλη τον έπεισε να της δώσει μια συνέντευξη. Η δημοσιογράφος με τους συνεργάτες της πήγαν στη Βέροια, όπου και διέμενε. Βλέποντας τις αλλόκοτες αντιδράσεις του, κατάλαβε αμέσως πως κάτι δεν πήγαινε καλά.

Συγκεκριμένα, φαίνεται πως ο 23χρονος στραγγάλισε την 20χρονη Κική Κούσογλου την ώρα που κοιμόταν και στην συνέχεια με την βοήθεια του ξαδέλφου του, έθαψε το πτώμα της ατυχής κοπέλας. Ο ίδιος την ζήλευε τρελά και είχε βίαιες συμπεριφορές απέναντι της.

Ο Γιάννης Κυριατζίδης εξαφανίστηκε στις 7 Ιανουαρίου 2007, στον Προφήτη Ηλία Καβάλας. Χρειάστηκε να περάσουν περισσότερα από τέσσερα χρόνια, ώστε να παραδεχτούν οι ίδιοι του οι φίλοι ότι το δολοφόνησαν έπειτα από μια διαμάχη για οικονομικές διαφορές.Οι τρεις άνδρες φαίνεται να εμπλέκονται στη δολοφονία και την εξαφάνιση του πτώματος, συμμετείχαν ενεργά από την αρχή στην αναζήτηση του αγνοούμενου, ενώ ένας από αυτούς μίλησε και στην εκπομπή, «Φως στο Τούνελ».

Η γυναίκα «αράχνη» που έπαιζε διπλό ταμπλό στην ερωτική της ζωή και δολοφόνησε τον άνδρας της

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Τρίτης 29 Απριλίου 2009, τον πυροβόλησε με καραμπίνα στο σπίτι τους στην Περιστερά, μπροστά στα δυο ανήλικα παιδιά τους. Η ζήλια της, την τύφλωσε και δε δίστασε να χρησιμοποιήσει τα ίδια της τα παιδιά σαν ψευδομάρτυρες για να καλύψει το άγριο έγκλημά της.

Η γυναίκα ”αράχνη” έστησε ολόκληρο το σκηνικό της εξαφάνισης και φαινεται εγκατέλειψε το μαύρο BMW του πεθερού της, που οδηγούσε εκείνη τη νύχτα ο Θεόδωρος Ταμπακίδης, αφήνοντας τα κλειδιά πάνω στη μίζα και έκλεψε το δικό του αυτοκίνητο, ένα μαύρο Mercedes που βρήκαν οι τηλεθεατές κατά την διάρκεια της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» Κι όλα αυτά, για να αποτρέψει τον εν διαστάσει σύζυγό της, από το να πάει εκδρομή με τη γυναίκα που είχε επιλέξει τελευταία για σύντροφό του.

Τον σκότωσαν τα παιδιά του με την βοήθεια της μητέρας τους

Ο άτυχος άνδρας Έλληνας της Γερμανίας Ζήσης Σιώζος, χάθηκαν τα ίχνη του στις 16 Ιουλίου του 2008 από το Δοτσικό των Γρεβενών, όπου βρισκόταν για διακοπές με τη γυναίκα και τα δυο παιδιά του ηλικίας 20 και 18 χρόνων. Στις 19 Ιουλίου 2009, η κοινή γνώμη πάγωσε από την αποκάλυψη ότι η μάνα σκότωσε τον σύζυγό της και με τη βοήθεια των παιδιών της και εξαφάνισαν το πτώμα του.

Η οικογένειά του δήλωνε πως έφυγε από το σπίτι για μια βόλτα στο βουνό και δεν ξαναγύρισε

Η σύζυγος και τα δυο παιδιά του έφυγαν για την Κολονία όπου ζούσαν, χωρίς να ενημερώσουν κανέναν. Όλοι πίστευαν πως κάτι άσχημο του είχε συμβεί και αναζήτησαν την αλήθεια στο «Φως στο Τούνελ».Η Αγγελική Νικολούλη αιφνιδίαζε συχνά στο τηλέφωνο τη σύζυγο και τα παιδιά του και τους μιλούσε για να εκμαιεύσει πληροφορίες για την μοιραία νύχτα.

Οι αντιφάσεις στις μαρτυρίες της συζύγου και των παιδιών του στην εκπομπή, άνοιξαν το δρόμο για την εξιχνίαση. Η Αγγελική Νικολούλη αιφνιδίαζε συχνά στο τηλέφωνο τη σύζυγο, τον γιο και την κόρη του και τους μιλούσε για τη μοιραία νύχτα.

“Δεν είχε γίνει μεγάλος καυγάς αυτό είναι μεγάλο ψέμα, δεν ξέρω από ποιόν”, έλεγε η μητέρα , Η κόρη σε τηλεφωνική συνέντευξη με την Νικολούλη έλεγε κλαίγοντας” να σας πω.. προσπαθώ να μην το σκέφτομαι, δεν θέλω να το σκέφτω..

Σημαντική πληροφορία είναι ότι τα παιδιά ξεχνούσαν βασικές λεπτομέρειες, με αποτέλεσμα να πέφτουν σε αντιφάσεις για τον καβγά και που βρήκαν τον πατέρα τους όταν επέστρεψαν στο σπίτι. Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση της κόρης που ξεσπούσε σε κλάματα, και αρνούνταν να παραδεχτεί την αλήθεια.

Ο ηλικιωμένος Σταύρος Κωνσταντόπουλος, 77 χρόνων, οδηγός της ΕΘΕΛ, που είχε χαθεί στις 27 Απριλίου του 2009, βρέθηκε δολοφονημένος και στοιβαγμένος σε ένα μπαούλο, στο ίδιο του το σπίτι 

Τον σκότωσε για μην πληρώσει τα νοίκια και τον έκλεισε σε μπαούλο

Ο ενοικιαστής του Γιάννης Μ. 39 χρόνων, ζούσε με το θύμα του για έναν ολόκληρο χρόνο στο ίδιο σπίτι και έκανε πως δεν γνώριζε τίποτα για την τύχη του.

Βέβαια στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ»,  μέχρι τη σύλληψή του, εμφανιζόταν ως αθώος και στην αστυνομία έλεγε στοιχεία για την υπόθεση.

Το αποτρόπαιο έγκλημα διαπιστώθηκε είκοσι μήνες μετά την εξαφάνιση του άτυχου ηλικιωμένου ενώ ο ενοικιαστής αντί να του δώσει τα ενοίκια που του χρωστούσε, τον έβαλε με τη βία να του υπογράψει και την τελευταία απόδειξη ενοικίου και έπειτα τον στραγγάλισε.

Στη συνέχεια έβαλε μια σακούλα στο κεφάλι του, τον τύλιξε σε ένα χαλί, τον έδεσε με σύρμα και τον στοίβαξε σε παλιά αντικείμενα σε μια αποθήκη κάτω από την εξωτερική σκάλα του σπιτιού, δίπλα απ’ την κουζίνα.

Ο δολοφόνος δήλωσε στους αστυνομικούς, ότι έβρεχε συχνά το μπαούλο με χλωρίνη και αρώματα, για να μην προδοθεί απο τη δυσοσμία που συχνά έκαναν λόγο οι γείτονες ότι μύριζε το διαμέρισμα του.

Ο ίδιος μετέφερε το αυτοκίνητο του Κωνσταντόπουλου και το εγκατέλειψε στην Ιερά Οδό όπου βρέθηκε.

Ο Κωστής Πολύζος, 23 χρόνων, χάθηκε το βράδυ της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου 2011 Η μητέρα του νεαρού, Δέσποινα Κουτσέγκου και ο πατριός του, Χρήστος Ντιός ζητούν τη βοήθεια της Αγγελικής Νικολούλη για να εντοπίσουν τα ίχνη του παιδιού της

Η Νικολούλη μετά από επίμονες προσπάθειες εντοπίζει το σώμα του Κωστή, όμως συνειδητοποιεί προς έκπληξή της ότι η μητέρα δεν αντιδρά. Ταυτόχρονα, διαπιστώνει πως η γλώσσα του σώματος του ανηλίκου αδερφού την ώρα της κατάθεσής του κρύβει μερικά μυστικά.

Στις 8 Δεκεμβρίου 2014, ο Θανάσης Λάμπρου βρίσκεται νεκρός στην αυλή ενός φίλου του, όλα εκ πρώτης όψεως δείχνουν αυτοκτονία,η αδερφή του όμως δεν πιστεύει αυτήν την εκδοχή και πηγαίνει στο Φως στο Τούνελ.

Μαζί της εμφανίζεται και η σύζυγος του Λάμπρου, Δήμητρα Βούλγαρη, η οποία, αν και μπροστά στις κάμερες ικετεύει να βρεθούν οι ένοχοι. Το άγχος της, αλλά και η περίεργη αντίδρασή της, όταν βρέθηκαν στον τόπο που εντοπίστηκε το πτώμα του συζύγου της κινητοποίησε την Νικολούλη, που έφερε στο φως μια μαρτυρία που πρόδωσε τη σύζυγο.

Φορώντας μια ταυτότητα του άντρα της στο λαιμό και προσπαθώντας να δείξει πόσο πολύ τον αγαπούσε έλεγε: Στόχος της ζωής μου είναι να βρεθούν οι δολοφόνοι και να τιμωρηθούν για το έγκλημα.

Ο Δημήτρης Μπεκιάρης, , εξαφανίστηκε από το μαγαζί του το 2014. Η σορός του Δημήτρη Μπεκιάρη εντοπίστηκε σε χαράδρα και ο δολοφόνος ήταν ο 32χρονος συνέταιρός του. Ο δολοφόνος εμφανιζόταν στο «Φως στο Τούνελ» και δήλωνε πως ήλπιζε ο Δημήτρης Μπεκιάρης να ήταν ζωντανός. 

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, στις 11 Μαΐου 2021 μπροστά στην 11 μηνών τότε κόρη τους Λυδία.

Ο πιλότος στραγγάλισε και το κατοικίδιο σκυλί της οικογένειας για να κάνει τη δολοφονία να μοιάζει με διάρρηξη και έχυνε κροκοδείλια δάκρυα στους αστυνομικούς και στην συντετριμμένη οικογένεια της Καρολάιν.

Για 37 ημέρες εμφανιζόταν στα κανάλια δηλώνοντας πως σκοπός της ζωής του είναι να βρεθούν οι δολοφόνοι της γυναίκας του. 

Η υπόθεση της Πάτρας που σόκαρε το πανελλήνιο…

Η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε εμμονή με την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, «Φως στο Τούνελ», πολύ πριν βρεθεί εκείνη στο επίκεντρο της έρευνας

Η διαφορά όμως είναι ότι στην περίπτωση της Ρούλας οι υποθέσεις που διαβάσατε πιο πάνω αφορούσαν εξαφανίσεις των θυμάτων που οι κατηγορούμενοι τους έψαχναν μέσω της εκπομπής «Φως στο Τούνελ».

Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει με την υπόθεση της Πάτρας, καθώς η μητέρα εμφανιζόταν να θέλει να βγει στο φως όλη η αλήθεια κάτι παρόμοιο και με τον 39χρονο που σκότωσε την 41χρονη έγκυο..

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]