Ελεύθερος ο Οσκαρ Πιστόριους – Οι αντιδράσεις της μητέρας της Στέενκαμπ

5 Ιανουαρίου 2024

Ελεύθερος ο Οσκαρ Πιστόριους, οι αντιδράσεις της μητέρας της Στέενκαμπ. Ο Όσκαρ Πιστόριους, που σήμερα είναι 37 ετών και καταδικάστηκε από δικαστήριο της Νότιας Αφρικής σε 13 χρόνια φυλάκισης, όπως ανακοίνωσε το τμήμα σωφρονιστικών υπηρεσιών, αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους σχεδόν 11 χρόνια μετά τη δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ.

Μετά την απόφαση του Νοεμβρίου, ο πρώην πρωταθλητής των Παραολυμπιακών Αγώνων βρίσκεται πλέον σπίτι του

Ο 37χρονος είχε πυροβολήσει την Στέενκαμπ ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου του 2013, ισχυριζόμενος πως την πέρασε για ληστή.

Οι εισαγγελείς έκριναν ότι η δολοφονία ήταν προμελετημένη και πυροβόλησε τη Ρίβα Στέενκαμπ αφού διέφυγε στην τουαλέτα μετά από καυγά.

Σύμφωνα με το Τμήμα Σωφρονιστικών Υπηρεσιών (DCS) της Νότιας Αφρικής, ο Πιστόριους θα ολοκληρώσει το υπόλοιπο της ποινής του στο κοινοτικό σύστημα διορθώσεων της χώρας.

Θα βρίσκεται υπό την επίβλεψη του DCS και θα υπόκειται σε όρους αποφυλάκισης μέχρι τη λήξη της ποινής του τον Δεκέμβριο του 2029.

Θα υπάρχει ένας υπάλληλος παρακολούθησης, ο οποίος θα πρέπει να ενημερώνεται όταν ο Πιστόριους αναζητά ευκαιρίες εργασίας ή μετακομίζει σπίτι.

Θα πρέπει να παρακολουθεί θεραπείες για θέματα θυμού και ζητήματα βίας με βάση το φύλο, ενώ θα κάνει και κοινωφελή εργασία. Αναμένεται να μείνει στην έπαυλη του θείου του στην Πρετόρια.

Η αντίδραση της μητέρας

«Γνωρίζαμε πάντα ότι η αναστολή είναι μέρος του νομικού συστήματος της Νότιας Αφρικής και πάντα λέγαμε ότι ο νόμος πρέπει να τηρείται» δήλωσε η μητέρα της Στέενκαμπ, Τζουν, σε ανακοίνωσή της.

«Η αποφυλάκιση του Όσκαρ Πιστόριους με αναστολή, υπό ορισμένους όρους, επιβεβαίωσε την πίστη του Μπάρι και τη δική μου πίστη στο νοτιοαφρικανικό σύστημα δικαιοσύνης», δήλωσε αναφερόμενη στον εκλιπόντα σύζυγό της.

Όσκαρ Πιστόριους: Η αποφυλάκιση, το χρυσό... κελί και ο υπόκοσμος που διψά  για εκδίκηση για τον φόνο της Ρίβα - ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

«Εμείς που μένουμε πίσω, είμαστε αυτοί που εκτίουν ποινή ισόβιας κάθειρξης» ανέφερε μετά την αποφυλάκιση του Πιστόριους, η μητέρα της Ρίβα, Τζουν
«Οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν, οι οποίοι περιλαμβάνουν μαθήματα διαχείρισης θυμού και προγράμματα για την έμφυλη βία, στέλνουν ένα σαφές μήνυμα ότι η βία λαμβάνεται σοβαρά υπόψη» τόνισε.

Παραμένει στη φυλακή ο Όσκαρ Πιστόριους -Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης  - iefimerida.gr

«Υπήρξε δικαιοσύνη για τη Ρίβα;» διερωτήθηκε. «Έχει τιμωρηθεί επαρκώς ο Όσκαρ; Ποτέ δεν μπορεί να υπάρξει δικαιοσύνη αν το αγαπημένο σου πρόσωπο δεν μπορεί να επιστρέψει, και κανένας χρόνος έκτισης ποινής δεν θα φέρει πίσω τη Ρίβα. Εμείς που μένουμε πίσω, είμαστε αυτοί που εκτίουν ποινή ισόβιας κάθειρξης» κατέληξε η ίδια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]