΄Εντονη επιδείνωση του καιρού από την Κυριακή

5 Ιανουαρίου 2024

΄Εντονη επιδείνωση του καιρού από την Κυριακή

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται από αργά το βράδυ του Σαββάτου (6/1) να επηρεάσουν σχεδόν ολόκληρη τη χώρα. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα δυτικά της χώρα με αρκετές βροχές και καταιγίδες που θα έχουν έντονο χαρακτήρα. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας όπως επίσης και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, σε νέα του ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης κάνει λόγο για μία γενικευμένη κακοκαιρία η οποία θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας από την ερχόμενη Κυριακή, 7 Ιανουαρίου.

«Από αργά το απόγευμα του Σαββάτου το χαμηλό με κέντρο στο Τυρρηνικό Πέλαγος θα αρχίζει να επηρεάζει τα ΒΔ της χώρας και την Κυριακή θα έχουμε επιδείνωση του καιρού στις περισσότερες περιοχές. Κατά τόπους έντονα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι την Κυριακή ΝΔ 5 με 7, στα πελάγη τοπικά 8 και στο ανατολικό Αιγαίο πιθανώς έως 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα».

ΕΜΥ: Συνεχίζεται η επιδείνωση του καιρού την Κυριακή - ThessaliaNews

Σήμερα Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024 , στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν, ωστόσο, θα υπάρχουν και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά.

 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ, όμως βαθμιαία στα δυτικά και αργότερα και στα υπόλοιπα θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ, με ενίσχυση στο Ιόνιο τη νύχτα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 18 με 20 και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες τοπικές αραιές νεφώσεις που παροδικά, από το απόγευμα, και κατά τόπους θα πυκνώσουν και αρκετή ηλιοφάνεια.

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 25-26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ  ΑΝΕΜΟΥΣ, ΒΡΟΧΕΣ, ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ - ΟΔΗΓΙΕΣ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ | ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι, με μικρή ενίσχυση το βράδυ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και μερική ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]