Ποια είναι η Πειραιώτισσα πολιτικός Δόμνα Μιχαηλίδου που αναλαμβάνει το Υπουργείο Εργασίας (video)

4 Ιανουαρίου 2024

Ποια είναι η Πειραιώτισσα πολιτικός Δόμνα Μιχαηλίδου που αναλαμβάνει το Υπουργείο Εργασίας

Η οικονομολόγος και ακαδημαϊκός, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά, παίρνει τη σκυτάλη από τον Άδωνι Γεωργιάδη και μαζί ένα πολύ δύσκολο και βαρύ χαρτοφυλάκιο.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου είναι απόφοιτη του Κολλεγίου Αθηνών, ενώ σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Cambridge από όπου και κατέχει μεταπτυχιακό στις Αναπτυξιακές Σπουδές και διδακτορικό στην Ανάπτυξη και τις Οικονομικές Κρίσεις.

Φλώρινα: Η Υφ. Δόμνα Μιχαηλίδου απομάκρυνε νοσηλεύτρια που έδινε ηρεμιστικά  ζελεδάκια σε παιδιά
Δόμνα Μιχαηλίδου: Θα Έβγαινα Με Πολιτικό Αντίπαλό Μου | Star.gr

Εργάστηκε ως Λέκτορας στα πανεπιστήμια του Cambridge και του UCL, ως σύμβουλος σε φορείς κρατών, όπως η Βραζιλία, το Ιράν, η Ουγκάντα, η Γαλλία και σε Οργανισμούς, όπως ο ΟΗΕ, ο ΟΟΣΑ (OECD) και το Βρετανικό Συμβούλιο.

Έζησε 11 χρόνια στην Αγγλία και τη Γαλλία ενώ δηλώνει πως αγαπά τη διδασκαλία και προσπαθεί να επιστρέφει σε αυτήν όταν της το επιτρέπει ο χρόνος. Αρθρογραφεί σε εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ και το βιβλίο της «The Inexorable Evolution of Financialisation» έχει δημοσιευτεί από την Palgrave Macmillan.

Μετά από 11 χρόνια στο εξωτερικό επέστρεψε στην Ελλάδα ως οικονομολόγος για την Εργαλειοθήκη Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ και από το 2017 ανέλαβε την θέση του συμβούλου μεταρρυθμίσεων του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το 2019 έγινε το νεότερο μέλος της κυβέρνησης σε ηλικία μόλις 31 ετών. Ως υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο της Πρόνοιας και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Δόμνα Μιχαηλίδου: Ποια η νέα υπουργός Εργασίας. Ηλικία, βιογραφικό, ζευγάρι  με αξιωματούχους
Δόμνα Μιχαηλίδου: Έχω σχέση με τον καλύτερο μου φίλοΔόμνα Μιχαηλίδου: Έχω  σχέση με τον καλύτερο μου φίλο – Thestival

Στις εκλογές της 21ης Μάϊου 2023, εκλέχτηκε βουλευτής στην Α’ Πειραιώς και Νήσων. Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ορίστηκε υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων της ειδικής αγωγής και της λειτουργίας των επαγγελματικών λυκείων.

Μιλά τρεις ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά).

Σε μια διαφορετική συνέντευξη στην Απογευματινή της Κυριακής, μιλά για το τι την αποφορτίζει, τι την εκνευρίζει και γιατί θεωρεί ότι είναι δύσκολος άνθρωπος.

-Δεν διαβάζει σχεδόν ποτέ τι γράφεται για εκείνη, αυτό με βοηθάει, αλλά δεν το καταφέρνουν όλοι! Δηλαδή ξέρω ότι και η μητέρα μου και ο φίλος μου διαβάζουν όσα γράφονται και φοβάμαι πως κάποιες φορές εκείνους τους ενοχλεί πολύ περισσότερο από μένα.

-Είμαι δύσκολη, φοβάμαι, γιατί έχω έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο που σκέφτομαι. Αυτό λοιπόν με κάνει τις περισσότερες φορές να περιμένω όλοι να σκέφτονται και να δρουν µε τον ίδιο τρόπο όπως εγώ. Κυρίως οι πιο κοντινοί µου άνθρωποι. Και όταν δεν δρουν όπως εγώ, τότε απογοητεύομαι! Πρέπει να καταλάβω ότι είμαστε απλά διαφορετικοί χαρακτήρες και αυτό δεν σημαίνει ότι δείχνουν λιγότερη έγνοια για εμένα ή για τη δουλειά και τον κοινό στόχο µας.

-Μέσα από τη δουλειά μου, τα πέντε αυτά χρόνια, έχω δεθεί πάρα πολύ με τα παιδιά και με την παιδική προστασία. Είναι μέρες που έπειτα από μια επίσκεψη σε ένα ορφανοτροφείο ή σε ένα νοσοκομείο γυρίζω σπίτι παρά πολύ φορτισμένη, μέσα στα κλάματα, αλλά και μέσα στις αγωνίες.

-Είμαι πάρα πολύ δεμένη µε την οικογένειά μου. Όλοι είμαστε, αλλά νομίζω πως εμείς τα μοναχοπαίδια έχουμε μια ακόμα πιο κοντινή, ευαίσθητη, αλλά και κάποιες φορές ασφυκτική σχέση με τους γονείς μας. Οι προσδοκίες που έχουν οι γονείς από εσένα είναι μεγάλες, οπότε αυτό σε κινητροδοτεί από τη μία, αλλά από την άλλη σε γεμίζει και τρομερές ευθύνες.

Σε συνέντευξή της πριν από τρία χρόνια στο Mega, η Δόμνα Μιχαηλίδου είχε εξομολογηθεί ότι μέχρι κάποια ηλικία νόμιζε ότι ήταν υιοθετημένη. «Είχα ένα συμμαθητή στο Δημοτικό που μου είχε πει “Δόμνα, είσαι υιοθετημένη”. Το είχα πιστέψει. Οι γονείς μου ήταν μαζί 18 χρόνια πριν με κάνουν, οπότε λέω δεν θα μπορούσαν να κάνουν ένα παιδί, άρα υιοθέτησαν. Ήμουν τελείως εντάξει με αυτό, έλεγα αυτοί είναι οι γονείς μου, με αγαπούν πάρα πολύ», αποκάλυψε.

Στην ίδια συνέντευξη ανέφερε πως δεν της μένει καθόλου προσωπικός χρόνος για προσωπική ζωή. Τόνισε μάλιστα ότι χαλαρώνει με συζήτηση και γιόγκα ενώ είπε πως θα ήθελε πολύ να δημιουργήσει οικογένεια και να απολαύσει τη συντροφικότητα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]