Πότε αναμένεται «τσουχτερό» κρύο στην Αθήνα

3 Ιανουαρίου 2024

Πότε αναμένεται «τσουχτερό» κρύο στην Αθήνα, τις επόμενες μέρες αναμένεται να αλλάξει το σκηνικό του καιρού και ιδιαίτερα στην Αθήνα. Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή, με αποτέλεσμα να έρθει «τσουχτερό κρύο» που θα ρίξει τον υδράργυρο.

Όπως επεσήμανε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο καιρός θα είναι ήπιος μέχρι και τα Θεοφάνια αλλά, την Κυριακή (07/01), αναμένονται βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας με τη θερμοκρασία να πέφτει σημαντικά.

Από το απόγευμα των Θεοφανίων και μετά, οι άνεμοι θα γυρίσουν σε νοτιάδες, φτάνοντας στα πελάγη τα 7 μποφόρ χωρίς, όμως, να διαφαίνονται προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Η αλλαγή του καιρού θα οφείλεται σε ένα σύστημα από τα δυτικά και έτσι θα σημειωθούν βροχές και χιονοπτώσεις στα βορειοδυτικά της χώρας, με τη θερμοκρασία να πέφτει αρκετά. Μάλιστα, όσον αφορά στην Αθήνα, από τους 18-19 βαθμούς Κελσίου αυτής της εβδομάδας, ο υδράργυρος θα πέσει στους 13 από την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου και μετά

Για σήμερα Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024 βροχές και συννεφιά αναμένεται στις περισσότερες περιοχές της χώρας

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, σήμερα θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές στα Επτάνησα, σε περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς Ελλάδας και της δυτικής Πελοποννήσου, αλλά και σε τμήματα των Δωδεκανήσων.

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με τοπικές ασθενείς βροχές στα δυτικά, τα βόρεια, την ανατολική νησιωτική χώρα και πιθανώς την Κρήτη.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστεί ομίχλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και θα φτάσει στα βόρεια τους 14 με 16 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική λίγες νεφώσεις οι οποίες, το μεσημέρι, πρόσκαιρα θα αυξηθούν. Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με μικρή πιθανότητα βροχής. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και κυρίως στη Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ – ΗΠΕΙΡΟΣ – ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως μέχρι το απόγευμα στις βορειότερες περιοχές. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και ανοιχτά στο Ιόνιο δυτικοί νοτιοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΕΥΒΟΙΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Καιρός: Αραιές νεφώσεις κυρίως από το μεσημέρι πιο πυκνές. Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ – ΚΡΗΤΗ Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές μετά το μεσημέρι, οπότε υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών στην Κρήτη. Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με τοπικές βροχές. Άνεμοι: Στα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών. Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στις Σποράδες έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]