Σήμερα η κηδεία του Γιώργου Λυγγερίδη, παρουσία Κυριάκου Μητσοτάκη

29 Δεκεμβρίου 2023

Σήμερα η κηδεία του Γιώργου Λυγγερίδη, παρουσία Κυριάκου Μητσοτάκη, η πυρίτιδα «δείχνει» 17 με 18 υπόπτους που είχαν ρόλο στην επίθεση

Κηδεύεται σήμερα Παρασκευή (29/12) στη Θεσσαλονίκη ο 31χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ, Γιώργος Λυγγερίδης.

Ο 31χρονος αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματά του, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια που έλαβαν χώρα πριν από μερικές εβδομάδες μεταξύ οπαδών και αστυνομίας στου Ρέντη.

Ο αστυνομικός δεν τα κατάφερε και προχθές, Τετάρτη 27/12, κατέληξε στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί σήμερα στην εξόδιο ακολουθία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στη Θεσσαλονίκη.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν σήμερα μετά την κηδεία του 31χρονου υπαρχιφύλακα  αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη στη Θεσσαλονίκη.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 13:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου. Η ταφή θα γίνει στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη.

Μετά την κηδεία θα ακολουθήσει πομπή επί των οδών εξωτερικά του Ιερού Ναού Αγιου Δημητρίου (τμήμα της οδού θα παραμείνει κλειστό), Κατσιμίδη, Κωνσταντίνου Καραμανλή, Εθνικής Οδού Θεσσαλονικης – ν. Μουδανιων, Μαρίνου Αντύπα, επ. οδου Χαριλάου – θέρμης και εξωτερικά των κοιμητηρίων του ιερού ναού Αναστάσεως του κυρίου στη Θέρμη.

Δολοφονία στου Ρέντη: Η πυρίτιδα «δείχνει» 17 με 18 υπόπτους που είχαν ρόλο στην επίθεση

Ιχνη πυρίτιδας «συνδέουν» 17-18 προσαχθέντες από το κλειστό του Ρέντη με φωτοβολίδες και μολότοφ που εκτοξεύτηκαν κατά των αστυνομικών των ΜΑΤ το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου. Αλλοι 15-20 οπαδοί, που είχαν οδηγηθεί στη Διεύθυνση Μεταγωγών, τοποθετούνται με μικρότερες ποσότητες πυρίτιδας στο σημείο των επεισοδίων, χωρίς να προκύπτει από τα ποσοστά ότι έχουν κάνει χρήση των «όπλων». Η χρονοβόρα διαδικασία στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, που θα αναδείξει τους «πρωταγωνιστές» της δολοφονικής επίθεσης, οι οποίοι οδήγησαν στο θάνατο τον 31 ετών υπαρχιφύλακα, Γιώργο Λυγγερίδη, αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, ανάλογα με την κατεύθυνση των ερευνών.

Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι θα πουν σήμερα το τελευταίο αντίο στον άτυχο αστυνομικό, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη. Το παρών αναμένεται να δώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και σύσσωμη η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Αστυνομίας.

Επαναληπτικός έλεγχος

Στα άτομα που εντοπίστηκε πυρίτιδα αναμένεται να γίνει επαναληπτικός έλεγχος, ενώ, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, η εξερεύνηση δεν αφορά και τους 424 οπαδούς που είχαν προσαχθεί από το κλειστό γυμναστήριο, αλλά πρόσωπα για τα οποία προκύπτουν βάσιμες ενδείξεις και στοιχεία ότι είχαν ρόλο στην «προγραμματισμένη» επίθεση.

Ανάμεσα στα άτομα που έφεραν ίχνη πυρίτιδας είναι ο 18χρονος προφυλακισμένος οπαδός του Ολυμπιακού, που φέρεται στην αρχική του κατάθεση να ομολόγησε ότι εκτόξευσε με πιστόλι τη ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε θανάσιμα τον αστυνομικό, ο 16χρονος αδελφός του, αλλά και ο 26χρονος σεσημασμένος «ηγέτης» συνδέσμου των δυτικών προαστίων και μάνατζερ… γνωστού τράπερ. Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εξαγωγής τύπου DNA από τους προσαχθέντες, με τις Αρχές να μην έχουν ολοκληρώσει τη διασταύρωση με τα ευρήματα που κατασχέθηκαν από το γήπεδο του Ρέντη, όπου οι δράστες επιχείρησαν να κάψουν τα ρούχα τους.

Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους έχουν καταφέρει να «χαρτογραφήσουν» τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης του Ρέντη και πλέον αναμένουν αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να τοποθετηθούν οι ύποπτοι σε συγκεκριμένα σημεία. Πρόκειται για τους «εντολείς» της επίθεσης, τα πρόσωπα που μετέφεραν τον οπλισμό, την ομάδα κρούσης, αλλά και τους καθοδηγητές της. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα διαβιβαστεί η δικογραφία, η οποία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εμπεριέχει τουλάχιστον 40 κατηγορουμένους.

Παράλληλα με τις έρευνες, οι τεχνικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ολοκληρώσουν την τεχνική μελέτη για την τοποθέτηση καμερών στα γήπεδα, που θα παραδοθεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Πρόκειται για ένα από τα μέτρα αντιμετώπισης της βίας στα γήπεδα που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση μετά την αιματηρή επίθεση στου Ρέντη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]