Ανατροπή στο σκηνικό του καιρού – Άνοιξη έως την Παρασκευή 

27 Δεκεμβρίου 2023

Ανατροπή στο σκηνικό του καιρού, Άνοιξη έως την Παρασκευή, Πότε έρχονται βροχές και καταιγίδες

Με καλό καιρό η επιστροφή των εκδρομέων των Χριστουγέννων, ανοιξιάτικος θα συνεχίσει να είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες, καθώς ο υδράργυρος θα παραμείνει στους 20 βαθμούς Κελσίου, όπως επίσης και η ηλιοφάνεια.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο αίθριος καιρός θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, με μοναδική εξαίρεση σήμερα Τετάρτη το ανατολικό Αιγαίο, όπου οποίο θα σημειωθούν τοπικές, ασθενούς έντασης βροχές.

Παροδικές νεφώσεις αναμένονται από την Παρασκευή, οι οποίες θα εναλλάσσονται με ηλιοφάνεια.

Οι αυξημένες για την εποχή θερμοκρασίες θα συνεχιστούν, με τη μέγιστη τιμή που θα δείξει το θερμόμετρο τις επόμενες ημέρες να φτάνει στους 22°C, δηλαδή 8°C – 10°C πάνω από τα φυσιολογικά, για την εποχή, επίπεδα.

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σήμερα σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, θα είναι οι νοτιάδες στο Αιγαίο που αναμένεται να δώσουν και τοπικές βροχές στο Ανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία, αν και θα σημειώσει μικρή πτώση, θα παραμείνει πάνω από τις κανονικές για την εποχή τιμές. Ενδεικτικά, ως την Παρασκευή ο καιρός θα είναι σχεδόν ανοιξιάτικος στη χώρα.

Από το Σάββατο το απόγευμα αναμένεται μια πρώτη αλλαγή του καιρού, με βροχές στο νότιο Αιγαίο. Και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ένα βαρομετρικό χαμηλό θα δώσει βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και τα νότια της χώρας (δυτική Ελλάδα, Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα), με νοτιάδες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Έτσι, οι εκδρομείς των Χριστουγέννων θα επιστέφουν με καλό καιρό, αλλά τις επόμενες ημέρες έρχονται βροχές, που θα κρατήσουν για μερικές ημέρες. Από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ωστόσο, θα πέσουν οι πρώτες βροχές, ακυρώνοντας τα σχέδια εκείνων που σχεδιάζουν αποδράσεις για το ερχόμενο τριήμερο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, με άλλο καιρό φεύγει το 2023 και άλλος καιρός έρχεται το 2024. Με άλλα λόγια, δεν θα έχει καμία σχέση με τον «ανοιξιάτικο» των Χριστουγέννων.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι μέχρι την Παρασκευή ο καιρός θα συνεχίσει να είναι ήπιος με ανέμους 4-5 μποφόρ στα πελάγη, με λίγα φαινόμενα τοπικού χαρακτήρα μόνο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Το Σάββατο, όμως, θα σημειωθούν βροχές στη δυτική Ελλάδα και στα νότια τμήματα της επικράτειας, κυρίως στην Κρήτη και το ανατολικό Αιγαίο.

Από την Κυριακή, παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο καιρός θα είναι βροχερός σε αρκετές περιοχές της χώρας. «Από Δευτέρα και μετά περιμένουμε πολλές βροχές που θα κρατήσουν 3-4 ημέρες μετά την Πρωτοχρονιά», σημείωσε ο Θ. Κολυδάς.

Όπως ο ίδιος αναφέρει σε ανάρτησή του, έρχεται ένα «χαμηλό από την Ιταλία που θα φέρει πολλές βροχές μετά την Πρωτοχρονιά».

Όπως ο ίδιος αναφέρει σε ανάρτησή του, έρχεται ένα «χαμηλό από την Ιταλία που θα φέρει πολλές βροχές μετά την Πρωτοχρονιά».

καιρ

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ημέρα των Χριστουγέννων οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν ακόμη και τους 22 βαθμούς. Όπως σημειώνει το meteo, uερμοκρασίες που κυμάνθηκαν στους 20-22 βαθμούς σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας μας τα Χριστούγεννα, με την υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία να καταγράφεται στον Αλικιανό Χανίων με 22,1 βαθμούς.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι οκτώ υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες των Χριστουγέννων, παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα.

χαν

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 27-12-2023

Για σήμερα Τετάρτη 27/12/2023 στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό Αιγαίο αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα Δωδεκάνησα έως 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 16 με 18 βαθμούς και στην νησιωτική χώρα τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος.
  • Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
  • Θερμοκρασία: Από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
  • Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα ίδια επίπεδα θα συνεχίσει ο καιρός μέχρι και την Παρασκευή 29/12/2023

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]