Μακελειό στην Πράγα: Βίντεο σοκ από την επίθεση του φοιτητή που σκότωσε 14 ανθρώπους

22 Δεκεμβρίου 2023

Σοκ έχει προκαλέσει το χθεσινό μακελειό στην Πράγα, όπου ένοπλος φοιτητής άνοιξε πυρ σε πανεπιστήμιο, σκοτώνοντας 14 άτομα και τραυματίζοντας άλλους 24. Στη συνέχεια ο δράστης αυτοκτόνησε.

Τοι απόγευμα της Πέμπτης ο 24χρονος Ντέιβιντ Κόζακ άνοιξε πυρ από την οροφή του Πανεπιστημίου του Καρόλου της Τσεχίας, εναντίον ανθρώπων που έτρεχαν πανικόβλητοι να γλιτώσουν, στη γέφυρα που περνά μπροστά από το κτίριο.

Από την επίθεση του Κόζακ στην Πράγα, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 14 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 24, εκ των οποίων οι 9 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με την Ελληνική Πρεσβεία, «μέχρι στιγμής δεν υπάρχει Έλληνας μεταξύ των θυμάτων» στο μακελειό στην Πράγα.

Η αστυνομία, όπως μετέδωσε το BBC, άρχισε τις έρευνες για τον 24χρονο ένοπλο, ο οποίος ήταν φοιτητής στη Σχολή Καλών Τεχνών στο πανεπιστήμιο, τρεις ώρες πριν γίνει η φονική επίθεση, αφού ο πατέρας του βρέθηκε νεκρός σε χωριό δυτικά της Πράγας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μακελάρης αφού πρώτα σκότωσε τον πατέρα του, στη συνέχεια ταξίδεψε δύο ώρες για να φτάσει στην Πράγα, για να συνεχίσει το αποτρόπαιο «έργο» του.

Αστυνομικοί ερεύνησαν πρώτα το κτίριο της Σχολής Καλών Τεχνών, όπου ο φοιτητής επρόκειτο να παρακολουθήσει ένα μάθημα. Όμως εκείνος είχε πάει σε ένα άλλο, γειτονικό κτίριο και δεν τον βρήκαν εγκαίρως.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα “Daily Mail”, ο 24χρονος -ο οποίος μετά το μακελειό αυτοκτόνησε- είναι ύποπτος και για την διπλή δολοφονία πατέρα και κόρης, που βρέθηκαν νεκροί σε δάσος, κοντά στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με την Daily Mail, οι Αρχές θεωρούν πιθανό το σενάριο ο Κόζακ να είναι πίσω και από αυτό το έγκλημα.

«Ένας 32χρονος πατέρας και η δύο μηνών κόρη του σκοτώθηκαν από πυρά στο δάσος Klanovicky κοντά στην Πράγα την περασμένη Παρασκευή. Αλλά δεν μπορεί ακόμη να επιβεβαιωθεί εάν ο Κόζαν έχει πραγματικά κάποια σχέση με τις δολοφονίες», ανέφερε ο αρχηγός της αστυνομίας Μάρτιν Βόντρασεκ.

Τρόμο προκαλεί το βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο μακελάρης φωνάζοντας ανοίγει πυρ. 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις


[There are no radio stations in the database]