Μακελειό σε πανεπιστήμιο στην Πράγα: 15 νεκροί και πολλοί τραυματίες(βίντεο&εικόνες)

22 Δεκεμβρίου 2023

Μακελειό σε πανεπιστήμιο στην Πράγα: 15 νεκροί και πολλοί τραυματίες, αυτοκτόνησε ο δράστης

Δράστης του μακελειού είναι ο David Kozak, ένας 24χρονος φοιτητής του συγκεκριμένου πανεπιστημίου.

Δεκάδες είναι οι νεκροί και ακόμα περισσότεροι οι τραυματίες από το μακελειό με τους πυροβολισμούς στην Πράγα, που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα Πέμπτη (21.12.2023) το απόγευμα σε Σχολή του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πλατεία Γιαν Πάλαχ.

Η αστυνομία της Τσεχίας έκανε αρχικά λόγο για πολλούς νεκρούς και τραυματίες, όμως περίπου 1,5 ώρα μετά, φαίνεται να ξεκαθαρίζει ο τραγικός απολογισμός του μακελειού με τους πυροβολισμούς στο πανεπιστήμιο της Πράγας.

Βίντεο που έκαναν τον γύρο του κόσμου μέσω των social media, δείχνουν πολίτες να τρέχουν έντρομοι στη Γέφυρα του Καρόλου και σε άλλα σημεία της τσεχικής πρωτεύουσας.
Οι αρχές ανέφεραν ότι η πλατεία Γιάνα Πάλαχ και η γύρω περιοχή έκλεισε για λόγους ασφαλείας.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες μερικών σπουδαστών όλα έγιναν στον 4ο όροφο σε Σχολή του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πλατεία Γιαν Πάλαχ της Πράγας.
Εν τω μεταξύ ανατριχίλα προκαλούν οι εικόνες του φερόμενου δράστη, να βρίσκεται στην οροφή του πανεπιστημίου και να σημαδεύει με το πυροβόλο όπλο του τον κόσμο που τρέχει πανικόβλητος να ξεφύγει από το σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεκροί ανέρχονται στους 15 – μεταξύ αυτών και ο δράστης – και οι τραυματίες είναι πάνω από 30 εκ των οποίων οι 9 σε σοβαρή κατάσταση!

Σοκαριστική εικόνα με φοιτητές να κρύβονται σε περβάζι για να σωθούν

Ο δράστης άρχισε να πυροβολεί στη σχολή Καλών Τεχνών σε κεντρική συνοικία της Πράγας, με κίνητρο που δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό.
Οι Αρχές εκκένωσαν το κτήριο της Σχολής και κάλεσαν όσους ήταν στο σημείο να απομακρυνθούν άμεσα και να κλειστούν στα σπίτια τους.
Ωστόσο, κάποιοι φοιτητές, που βρίσκονταν στη σχολή τους όταν ο δράστης άρχισε να σκοτώνει κόσμο, για να γλυτώσουν βγήκαν σε περβάζι και κρεμάστηκαν δίπλα από παράθυρο, ο ένας δίπλα στον άλλον.

Η τσέχικη αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης έχει εξουδετερωθεί και ότι η εκκένωση του πανεπιστημίου κρατάει αρκετή ώρα, επειδή πολλοί σπουδαστές αμπαρώθηκαν στις αίθουσες του κτηρίου, βάζοντας θρανία και καρέκλες πίσω από την πόρτα, για να καταφέρουν να ξεφύγουν από τον ένοπλο.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες μερικών σπουδαστών στο X (πρώην Twitter), όλα έγιναν στον 4ο όροφο σε Σχολή του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πλατεία Γιαν Πάλαχ της Πράγας. Οι Αρχές έχουν αποκλείσει το σημείο και τους γύρω δρόμους για την προστασία των πολιτών.

Ο δράστης ήταν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στα social media, ο δράστης του μακελειού είναι ο David Kozak, ένας 24χρονος φοιτητής του συγκεκριμένου

Σοκ προκαλούν οι εικόνες του φερόμενου δράστη, να βρίσκεται στην οροφή του πανεπιστημίου και να σημαδεύει με το πυροβόλο όπλο του τον κόσμο που τρέχει πανικόβλητος να ξεφύγει από το σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης πυροβόλησε κατά δεκάδων ανθρώπων και μετά αυτοκτόνησε

Σπουδαστές αμπαρώθηκαν στις αίθουσες

Σοκαρισμένος δηλώνει ο Τσέχος πρόεδρος

Ο πρόεδρος της Τσεχίας P. Pavel δήλωσε «σοκαρισμένος» από την επίθεση ενόπλου στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου.
«Είμαι σοκαρισμένος από αυτά τα γεγονότα… Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων των πυροβολισμών», δήλωσε με ανάρτηση στο Χ (πρώην twitter) ο Pavel, ο οποίος ολοκληρώνει διήμερη επίσκεψη στο Παρίσι.

Με πληροφορίες και εικόνες από Reuters

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]