Αίθριος καιρός με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας

22 Δεκεμβρίου 2023

Αίθριος καιρός με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας για σήμερα και το Σαββατοκύριακο και τα Χριστούγεννα «πάμε σε μία φάση παρατεταμένης καλοκαιρίας με καλό καιρό χωρίς φαινόμενα», σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου «φυσικά θα έχει λίγο κρύο το πρωί. Δεκέμβρη μήνα έχουμε». Το Σάββατο θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε σχεδόν όλη τη χώρα. Κάποιες αραιές συννεφιές στις θα εμφανιστούν ορεινές βορειοδυτικές περιοχές.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή 22/12/2023 , με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στις περισσότερες περιοχές. Στη δυτική Ελλάδα, στα βόρεια τμήματα της Μακεδονίας και στην ανατολική νησιωτική χώρα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν στα ανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά το πρωί θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στις θαλάσσιες περιοχές οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα πνέουν στο Ιόνιο έως 6 και κυρίως στο νότιο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα κυμανθεί στα βόρεια από 02 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο από 06 έως 19 και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί νωρίς το πρωί τοπικά στα βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική θα έχουμε κατά διαστήματα αρκετή συννεφιά, η οποία όμως θα διαλύεται όσο βαδίζουμε προς τις μεσημεριανές – απογευματινές ώρες με τον ήλιο να κάνει δυναμικά την εμφάνισή του και προς το βράδυ θα επικρατήσει ξαστεριά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί στα 4 με 5 -τοπικά και 6- μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 7 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη τις πρωινές, προμεσημβρινές ώρες θα επικρατεί συννεφιά και δεν αποκλείεται να ψιχαλίσει και να βρέξει τοπικά αλλά χωρίς τα φαινόμενα να είναι κάτι το ιδιαίτερο. Μετά το μεσημέρι οι οποίες βροχές θα περιοριστούν στα βόρεια τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας. Όσο πλησιάζουμε προς το βράδυ ο καιρός θα ανοίγει και το βράδυ θα επικρατήσει ξαστεριά.

Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 3 με 14 βαθμούς Κελσίου.

Τα Χριστούγεννα όπως όλα δείχνουν ο καιρός θα είναι καλός με αρκετό ήλιο, πολύ λίγα σύννεφα, τα περισσότερα από τα οποία θα εμφανίζονται στα Επτάνησα

Ο άνεμος που θα επικρατήσει θα είναι νοτιάς, ο οποίος θα φτάσει τα 5-6 μποφόρ.

«Γενικά όταν έχουμε νοτιά ο καιρός γενικά είναι παρά πολύ μαλακός. Σε καμία περίπτωση χριστουγεννιάτικος ή εναρμονισμένος με τις γιορτινές ημέρες», είπε ακόμα ο γνωστός προγνώστης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 12-16 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα και 19-20 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα.

Την Τρίτη θα υπάρχουν σύννεφα στη δυτική Ελλάδα, τα οποία όσο περνάει η ώρα θα πυκνώνουν. Κάποια σύννεφα θα πυκνώνουν κατά τόπους και στη δυτική Ελλάδα, αλλά θα φέρουν κάποιες μπόρες.

Οι άνεμοι θα παραμείνουν δυτικοί, βορειοδυτικοί στα 5-6 μποφόρ.

Και την Τρίτη η θερμοκρασία θα παραμείνει αμετάβλητη στους 12-17 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα και 19-20 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]