Καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι τις επόμενες ώρες

21 Δεκεμβρίου 2023

Καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι τις επόμενες ώρες, άλλαξε από το μεσημέρι της Τετάρτης το σκηνικό του καιρού, με βροχές να έχουν πάρει την σκυτάλη από την ηλιοφάνεια και στην Αττική,α φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρώτες πρωινές ώρες σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, προειδοποιώντας για βροχές, καταιγίδες και χαλάζι. «Βαρομετρικό χαμηλό στο νοτιοδυτικό Ιόνιο, συνοδευόμενο από μέτωπο, κινείται ανατολικά και θα προκαλέσει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στη νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα μέχρι και τις απογευματινές ώρες σήμερα Πέμπτη 21-12-2023 με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις, αρχικά στα νότια και βαθμιαία στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα»

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα, Πέμπτη 21/12/2023 στη νότια Κρήτη τις πρώτες πρωινές ώρες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως περιοχή Σάμου – Ικαρίας) και τις ανατολικές Κυκλάδες μέχρι το μεσημέρι και στα Δωδεκάνησα μέχρι το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως περιοχή Σάμου – Ικαρίας) και τις ανατολικές Κυκλάδες και μέχρι το απόγευμα στα Δωδεκάνησα, σταδιακά θα εξασθενήσουν και στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, στα νότια τοπικά 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 7 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Θα κυμανθεί στα βόρεια από 01 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο από 04 έως 17 και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί νωρίς το πρωί τοπικά στα βόρεια ηπειρωτικά

Σε ότι αφορά την Αττική, νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη παροδικές νεφώσεις με βορειοδυτικούς ανέμους 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]