Βιντεοσκόπησε τoν θάνατό του – Πήγε για skydiving και ξέχασε να φορέσει αλεξίπτωτο (video)

20 Δεκεμβρίου 2023

Βιντεοσκόπησε τoν θάνατό του – Πήγε για skydiving και ξέχασε να φορέσει αλεξίπτωτο

Ο 35χρονος Ivan McGuire βιντεοσκόπησε τον θάνατό του, καθώς έκανε skydiving στα 10.000 πόδια ύψος, ωστόσο είχε ξεχάσει να φορέσει το αλεξίπτωτό του.

Το θλιβερό συμβάν έγινε τον Απρίλιο του 1988 όταν ο McGuire στο LouisBerg της Βόρειας Καρολίνας, ο 35χρονος βετεράνος ουρανοδύτης πραγματοποιούσε το τρίτο άλμα της ημέρας και ένιωθε ενθουσιασμένος για την κινηματογράφηση ενός μαθήματος skydiving. Άρπαξε την κάμερά του για να βιντεοσκοπήσει τον μαθητή με τον εκπαιδευτή και πήδηξε μαζί τους, λίγα δευτερόλεπτα μετά, χωρίς ωστόσο να έχει αντιληφθεί το μοιραίο του λάθος.

Η βιντεοκασέτα έδειχνε τους ουραδύτες να κάνουν προετοιμασίες γύρω από την πόρτα του αεροπλάνου. O ΜακΓκουάιρ, εκτοξεύτηκε από το αεροπλάνο σε ύψος 10500 ποδιών προφανώς χωρίς πρόβλημα, με την κάμερα στραμμένη προς το αεροπλάνο, η κασέτα δείχνει στη συνέχεια τον εκπαιδευτή και τον μαθητή να πηδούν και να πέφτουν ελεύθερα. Το άλμα φαινόταν να προχωρούσε κανονικά έως ότου ο εκπαιδευτής και ο μαθητής άνοιξαν τα αλεξίπτωτά τους και απομακρύνθηκαν γρήγορα από τον Μακ Γκουάιρ που βρισκόταν σχεδόν από κάτω τους. Αφού απαθανάτισε το συμβάν στην κάμερα, στη συνέχεια ετοιμάζεται να ανοίξει το δικό του αλεξίπτωτο, καθώς βλέπετε το αριστερό του χέρι να εμφανίζεται στην κάμερα, αλλά ξαφνικά συνειδητοποιεί έντρομος την τεράστια παράλειψή του.

Κατεβαίνοντας γρήγορα με 150 μίλια την ώρα, ουρλιάζει μανιωδώς Ω όχι, ω Θεέ μου όχι, ήταν τα τελευταία του λόγια αυτά .

«Τότε οι φωτογραφίες κινούνται πολύ γρήγορα και το μόνο πράγμα που δείχνει η κάμερα είναι το έδαφος που έρχεται». Αυτό ήταν το τελευταίο βίντεο που κατέγραψε ποτέ πριν σκοτωθεί.

Η σορός του βρέθηκε αργότερα στο δάσος περίπου ενάμισι μίλι από το αεροδρόμιο από το οποίο απογειώθηκε. Τα πλάνα από το τελικό στάδιο της κατάδυσης καταστράφηκαν κατά την πρόσκρουση και ό,τι είχε απομείνει από την ταινία έπρεπε να συνδεθεί σε σημεία, Πιστεύεται ότι ο McGuire θα ξέχασε να φορέσει το αλεξίπτωτό του λόγω της κούρασης και της ενασχόλησής του με τον βαρύ εξοπλισμό του βίντεο που κρατούσε.

Μια έρευνα για τον θάνατό του έδειξε ότι ο πιλότος πίστευε ότι ο McGuire φορούσε αλεξίπτωτο νομίζοντας ότι ο εξοπλισμός βίντεο ήταν το αλεξίπτωτο λόγω της ογκώδους μάζας και του βάρους του όπου βρίσκεται συνήθως το αλεξίπτωτο. Ο θάνατος καταγράφηκε ως ατύχημα

Εκείνη την εποχή, ο πιλότος Mark Luman ερευνήθηκε για να διαπιστωθεί αν είχε ελέγξει εάν ο McGuire φορούσε αλεξίπτωτο.

Ο επιθεωρητής που είχε αναλάβει την υπόθεση είχε επισημάνει πως: «Υπάρχει ένας κανονισμός, που ορίζει ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει άλμα αν ο πιλότος δεν ελέγξει τα αλεξίπτωτα».

πηγή: pronews.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]