Ξύπνησε από κώμα μετά από 5 χρόνια χάρη σε ένα αστείο που της είπε η μητέρα της

19 Δεκεμβρίου 2023

Ξύπνησε από κώμα μετά από 5 χρόνια χάρη σε ένα αστείο, που της είπε η μητέρα της, βρισκόταν ακίνητη επί πέντε χρόνια σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου πέρυσι, μετά από κώμα που προκλήθηκε από τροχαίο, η μητέρα της Πέγκι Μινς της είπε ένα αστείο. Τότε συνέβη το αδύνατο: η 41χρονη γυναίκα γέλασε.

«Όταν ξύπνησε, με τρόμαξε στην αρχή γιατί γελούσε και δεν το είχε κάνει ποτέ», λέει η Μινς στο PEOPLE. «Κάθε όνειρο έγινε πραγματικότητα. Σήμερα είναι η μέρα που είπα: “Αυτή η πόρτα που ήταν κλειστή και μας κράτησε χώρια, μόλις είχε ανοίξει. Επιστρέψαμε»

Η 41χρονη μητέρα που ξύπνησε απο πολυετές κώμα στις ΗΠΑ

Το απίστευτο περιστατικό που συνέβη τον Αύγουστο του 2022 ήταν μόνο το πρώτο βήμα σε μια μακρά μάχη για τη Φλουέλεν, η οποία εργάζεται σκληρά για να ανακτήσει την ομιλία και την κινητικότητά της . Βρισκόταν σε μία κωματώδη κατάσταση όπου ο χρόνος σταμάτησε και ο εγκέφαλός της σιγά-σιγά επανέρχεται.

«Ξύπνησε, αλλά δεν ξύπνησε εντελώς. Δεν μπορούσε να μιλήσει, αλλά έγνεφε καταφατικά», λέει η 60χρονη Μινς. «Κοιμόταν πολύ στην αρχή, αλλά μετά όσο περνούσαν οι μήνες, γινόταν πιο δυνατή και άρχισε να ξυπνάει».

«Αυτό είναι τόσο σπάνιο», λέει στο PEOPLE η δρ Γουάνγκ, η γιατρός της στο Mary Free Bed Rehabilitation Hospital του Mίσιγκαν «Όχι απλώς να ξυπνάει, αλλά να προοδεύει. Ίσως το 1-3% των ασθενών ξυπνούν και σημειώνουν τόσο μεγάλη πρόοδο».

Τον Οκτώβριο μάλιστα πέτυχε έναν άλλο μεγάλο στόχο, όταν μπόρεσε να συμμετάσχει σε μια βραδινή γιορτή ποδοσφαίρου με τον μικρότερο γιο της Τζούλιαν 17 ετών, σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου στο Γυμνάσιο του Νάιλς. «Ήταν η μεγαλύτερη υποστηρίκτριά μου μου», λέει ο Τζούλιαν, ο οποίος ήταν 11 ετών όταν η μαμά του έπεσε σε κώμα. «Έτσι, το να είναι και πάλι στις κερκίδες και να με επευφημεί, ήταν μια σουρεαλιστική στιγμή».

Όταν έγινε γνωστή η ιστορία της, η Φλουέλεν κατάφερε να εξασφαλίσει πρόσθετη θεραπεία μέσω του Mary Free Bed, ενός τοπικού νοσοκομείου αποκατάστασης. Σε μια συνέντευξη στο PEOPLE με τη μαμά της από το νοσοκομείο αποκατάστασης, φαίνεται να κινείται και να γνέφει ναι και όχι σε ερωτήσεις.

Ο εφιάλτης της ξεκίνησε ένα τυπικό πρωινό της 25ης Σεπτεμβρίου του 2017. Η 35χρονη σύζυγος και μητέρα τριών νεαρών αγοριών στη μικρή πόλη Νάιλς μόλις είχε αφήσει τους τρεις γιους της στο σχολείο και πήγαινε για δουλειά στο Bittersweet Pet Resorts. Ήταν το τελευταίο συνηθισμένο της πρωινό.

Στις 8:23 π.μ., χτύπησε σε στύλο κοινής ωφέλειας, σύμφωνα με ρεπορτάζ ειδήσεων από τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό WSJM. Ούτε η ταχύτητα ούτε το αλκοόλ φάνηκαν να είναι παράγοντες στο ατύχημα. Παρέμεινε σε κώμα για σχεδόν πέντε χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων η μαμά της – που μόλις πρόσφατα αποσύρθηκε από τη δουλειά της – έμεινε δίπλα της, επισκεπτόμενη σχεδόν κάθε μέρα την κόρη της, προσευχόμενη να της απαντήσει μια μέρα η κόρη της.

Όταν τελικά συνέβη, κατέγραψε τη στιγμή και έστειλε γρήγορα το βίντεο στην οικογένεια και τους φίλους τους. Την επόμενη μέρα, ο Τζούλιαν και τα αδέρφια του πήγαν στο νοσοκομείο. «Όταν ανακάλυψε πραγματικά τις ηλικίες μας και τέτοια πράγματα, ράγισε η καρδιά της. Άρχισε να κλαίει» λέει συγκινημένος.

Ο Τζούλιαν προσθέτει ότι δεν ήταν εύκολο για τη μαμά του να μάθει ότι ήταν στο Γυμνάσιο και ότι τα αδέρφια του Σκάιλαρ, τώρα 21 ετών, και Ντέιτον, 19, είχαν ήδη αποφοιτήσει. «Έχουμε μιλήσει για το χρόνο που έχασε και προσπαθούμε να μην το κάνουμε, γιατί την αναστατώνει», λέει ο Τζούλιαν. «Αλλά η γιαγιά μου της λέει πάντα: “Δεν μπορείς να κάθεσαι εδώ και να λυπάσαι γιατί το να είσαι λυπημένη δεν θα σε κάνει να προχωρήσεις μπροστά»

Στην αρχή η Φλουέλεν δεν μπορούσε να βγάλει ήχο, αλλά σιγά σιγά τα κατάφερε. Αυτή είναι μόνο η αρχή της νέας ζωής της μετά το κώμα. Παρόλο που εξακολουθεί να χρειάζεται βοήθεια «σχεδόν στα πάντα», η Δρ Γουάνγκ λέει ότι έχει ήδη ξεπεράσει τις προσδοκίες της. Η μητέρα της πιστεύει ότι η κόρη της θα περπατήσει σύντομα και θα αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο με τα αγόρια της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]