Αναζητείται από τις Αρχές ο Αλβανός «πιστολέρο» – Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης ως εξαιρετικά επικίνδυνος εγκληματίας

19 Δεκεμβρίου 2023

Αναζητείται από τις Αρχές ο Αλβανός «πιστολέρο» – Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης ως εξαιρετικά επικίνδυνος εγκληματίας, δεν θα διστάσει να τραβήξει όπλο και να ρίξει σε οποιονδήποτε τον πλησιάσει

Η  29η τακτική ανακρίτρια εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 37χρονου οδηγού, που οι αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν. Ο 37χρονος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο και κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Άκρως επικίνδυνος είναι ο 37χρονος Αλβανός, Nardi Ismet Idrizi, ο οποίος πυροβόλησε τραυματίζοντας σοβαρά τους τρεις νέους από την Κρήτη στο Γκάζι για ασήμαντη αφορμή.

Ο γνωστός μαφιόζο με δράση τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αλβανία,  είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης 8 ετών για 10 ληστείες σε καταστήματα, βενζινάδικα και καζίνα, στις περισσότερες από τις οποίες είχε ανοίξει πυρ με Καλάσνικοφ ακόμη και εναντίον αθώων.

Όπως είπε  ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών, Γιώργος Καλλιακμάνης, ο τρόπος με τον οποίο έδρασε, έδειξε ότι πρόκειται για σκληρό κακοποιό, ο οποίος προφανώς έχει σκοτώσει και στο παρελθόν, καθώς δεν έδειξε κανέναν δισταγμό να τραβήξει το όπλο και να πυροβολήσει στο κεφάλι τρία άτομα, α οποία δεν αποτελούσαν απειλή, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. 

“Είναι προγραμματισμένος να σκοτώνει, είναι προγραμματισμένος δολοφόνος, σηκώνει το πιστόλι με δεικτική βολή. Έχει ρίξει πάρα πολλές σφαίρες, έχει βρει στόχους, έχει σίγουρα βρει ανθρώπους και τους έχει αφαιρέσει τη ζωή, δεν υπάρχει περίπτωση. Δεν ξέρω αν θα αποδειχθεί ποιους έχει σκοτώσει, αν εμπλέκεται στα συμβόλαια θανάτου στην Ελλάδα. Έχει σκοτώσει σίγουρα πάνω από έναν ανθρώπους, σίγουρα. Θέλει να βγάλει την οργή του”.είπε μιλώντας στο MEGA, o Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, για τον 37χρονο που αναζητείται.

Μάλιστα, ο κ. Καλλιακμάνης δήλωσε, ότι οι συνάδελφοί του που τον καταδιώκουν, όταν τον εντοπίσουν, ίσως θα πρέπει να τον πυροβολήσουν.

Μέλος της ίδιας συμμορίας ήταν και ο αδερφός του, που έφερε το όνομα «Coles» και είχε πέσει νεκρός κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με τους Αλβανούς αστυνομικούς.

Η σύλληψη του Idrizi το 2012 για τις ληστείες είχε ως αποτέλεσμα να καθίσει στη φυλακή μέχρι το 2020, οπότε και αποφυλακίστηκε. Πηγές ενημέρωσης από τις αλβανικές υπηρεσίες ανέφεραν μάλιστα σε Έλληνες αξιωματούχους ότι πιθανόν χρημάτισε δικαστικούς υπαλλήλους για να αφεθεί ελεύθερος.

Από την Ελλάδα ο 37χρονος σκληρός κακοποιός έχει απελαθεί δύο φορές, ενώ συγγενικά του πρόσωπα έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για παρεμφερή αδικήματα. Ένας εξ αυτών μάλιστα είχε κατηγορηθεί για πυροβολισμούς στην οδό Ιουλιανού στο κέντρο της Αθήνας. Αμέσως μόλις αποφυλακίστηκε ο 37χρονος ήρθε στην Ελλάδα και «επαναλειτούργησε» τη συμμορία του, ωστόσο ένα από τα μέλη της ομάδας του, ένας 27χρονος Αλβανός, δολοφονήθηκε το 2021 στην Πάτρα από τα μέλη αντίπαλης συμμορίας.

Μπλόκα έχουν στηθεί στους συνοριακούς σταθμούς, σε μονοπάτια που χρησιμοποιούν οι δουλέμποροι κατά μήκος των ελληνοαλβανικών συνόρων, στα λιμάνια όπου κινούνται πλοία με κατεύθυνση ιταλικά λιμάνια, αλλά και σε συνοριακούς σταθμούς με τη Βουλγαρία.

Ο 37χρονος φέρεται να έχει εμπλοκή και σε περιστατικό που είχε σημειωθεί πριν από σχεδόν δέκα μήνες στη Νέα Ιωνία, όπου έπειτα από συμπλοκή των μελών δύο διαφορετικών εγκληματικών ομάδων σε καφετέρια έπεσε νεκρός από αδέσποτη σφαίρα ένας Αλβανός θαμώνας του καταστήματος.

Έκτοτε διέφυγε στην Αλβανία και, άγνωστο πότε, επανήλθε, συνεχίζοντας τη δράση του με εκβιασμούς καταστημάτων, προστασία, διακίνηση ναρκωτικών και όπλων και ενδεχομένως γυναικών, αναφέρουν αξιωματούχοι που χειρίζονται την υπόθεση. Πώς επανήλθε στη χώρα μας είναι ένα ζήτημα, το οποίο θα απασχολήσει τις Αρχές σε δεύτερο χρόνο, αφού σε αυτή τη φάση το μόνο που απασχολεί τους αστυνομικούς είναι η σύλληψή του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]