«Εγώ ένα χαστούκι έριξα, δεν περίμενα να πυροβολήσει» είπε ο συνεργός που συνελήφθη για το περιστατικό στο Γκάζι

18 Δεκεμβρίου 2023

«Εγώ ένα χαστούκι έριξα, δεν περίμενα να πυροβολήσει» είπε ο συνεργός που συνελήφθη για το περιστατικό στο Γκάζι

Ο 33χρονος Αλβανός ο ένας εκ των δύο που εμπλέκονται στους πυροβολισμούς στο Γκάζι μετά τη σύλληψή του, φέρεται να ανέφερε στους αστυνομικούς πως νόμιζε ότι επρόκειτο για έναν απλό καβγά «Ένας καβγάς ήταν και έριξα ένα χαστούκι. Δεν περίμενα ότι θα πυροβολήσει» φέρεται να ισχυρίστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 33χρονος Αλβανός πρόσθεσε πως μετά τους πυροβολισμούς ο ίδιος φοβήθηκε και με μαζί με τον τον συνεργό του μπήκαν στο αυτοκίνητο και έφυγαν από το σημείο.

Ο ίδιος αρνήθηκε πως γνωρίζει πού βρίσκεται ο συνεργός του. «Δεν ξέρω πού είναι ο άλλος», είπε στους αστυνομικούς.

Ο 33χρονος φέρεται ότι ήταν συνοδηγός στο όχημα του δράστη , ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε τρία άτομα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Eleftherostypos.gr η σύλληψη έγινε το βράδυ της Κυριακής. Εν τω μεταξύ εντοπίστηκε το πρωί το τζιπ της επίθεσης και έχει μεταφερθεί στα Εγκληματολογικά της ΕΛΑΣ όπου εξετάζεται για αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Δεν πρόκειται για τον πιστολέρο, τον άνδρα δηλαδή που τράβηξε το πιστόλι και στόχευσε στα κεφάλια των τριών Κρητικών, αλλά το δεύτερο άτομο που ήταν μαζί του και κατά πληροφορίες ήταν συνοδηγός του γκρι τζιπ.

Ολα έγιναν μέσα σε 41 δευτερόλεπτα

Συνολικά 41 δευτερόλεπτα πέρασαν από τη στιγμή που ο δράστης πλησίασε την παρέα για να ζητήσει το λόγο έως τους 4 πυροβολισμούς. Η εικόνα έχει αποτυπωθεί σε σοκαριστικό βίντεο από κάμερα ασφαλείας στην οδό Ιάκχου, στις 06:59 το πρωί του Σαββάτου.

Οι δύο άνδρες έχουν κατέβει από το ανθρακί τζιπ και πλησιάζουν την παρέα των Κρητικών. Στο σημείο βρίσκονται και άλλα σταματημένα Ι.Χ., ενώ ο δρόμος είναι γεμάτος κόσμο. Αφού συνομιλούν, τα τρία θύματα ακολουθούν τους επιβάτες του τζιπ, με τους οποίους φαίνεται να έχουν λογομαχία.

Αφού έρχονται στα χέρια, ο πιστολέρο βγάζει το όπλο του. Πρώτα σημαδεύει τον νεαρό που χτυπήθηκε από τον συνεργό του, στη συνέχεια ρίχνει στο κεφάλι του δεύτερου ατόμου που προσπαθεί να απομακρυνθεί, ενώ πριν φύγει πυροβολεί και ένα τρίτο μέλος της παρέας το οποίο είχε απομακρυνθεί πριν τον καβγά. Αγνοώντας τα δεκάδες μάτια που τον παρακολουθούν, με ψυχραιμία επιστρέφει στο τζιπ και εξαφανίζεται.

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από το Γκάζι: Τους εκτέλεσαν και έφυγαν σαν κύριοι – Για ένα «ε, μας έβρεξες!» πυροβόλησε τους νεαρούς

Εναν σεσημασμένο «μπράβο» με… «βαρύ» βιογραφικό αναζητούν τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών ως τον πιστολέρο που σκόρπισε τον πανικό στο Γκάζι, τραυματίζοντας τρεις άνδρες από την Κρήτη.

Η φωτογραφία και τα στοιχεία του σεσημασμένου κακοποιού, που ταυτοποιήθηκε από βιντεοληπτικό υλικό και ενδεχομένως από DNA, έχουν σταλεί στους συνοριακούς σταθμούς και σε όλες τις πύλες εξόδου της χώρας, υπό το φόβο ότι θα επιχειρήσει να εγκαταλείψει την Ελλάδα. Βίντεο-ντοκουμέντο που έχει στην κατοχή της η ΕΛ.ΑΣ. και κάνει το γύρο του Διαδικτύου αποτυπώνει καρέ-καρέ το διαπληκτισμό, τους πυροβολισμούς και την… «ήρεμη» διαφυγή του δράστη το πρωί του Σαββάτου.

Οπλα, ναρκωτικά, συμμετοχή σε επιθέσεις και κάθε λογής κατηγορίες φέρεται να είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν ο άνδρας από την Αλβανία, που έχει αποτυπωθεί σε οπτικό υλικό να πυροβολεί με ψυχραιμία τέσσερις φορές στοχεύοντας τα κεφάλια των θυμάτων. Πρόκειται για μέλος συμμορίας που δραστηριοποιείται στο Γκάζι παρέχοντας προστασία σε νυχτερινά μαγαζιά.

Οι Αρχές δεν έχουν μέχρι στιγμής στοιχεία τα οποία να συνδέουν τους επιβάτες του ανθρακί Range Rover με τους «LIONS», τη σκληρή εγκληματική ομάδα που ευθύνεται για τη δολοφονική επίθεση του περασμένου Φεβρουαρίου σε καφετέρια με ναργιλέδες στη Νέα Ιωνία. Δεν αποκλείουν όμως να υπάρχουν «κοινοί γνωστοί» ανάμεσα στις συμμορίες.

Τα στελέχη της Ασφάλειας έχουν συγκεντρώσει πλήθος βιντεοληπτικού υλικού, το οποίο έχει αποτυπώσει τόσο την αιματηρή αντιπαράθεση όσο και τις κινήσεις των τριών επιβατών του τζιπ πριν και μετά τη δολοφονική επίθεση. Παράλληλα έγινε έλεγχος για DNA των δραστών στα ρούχα των θυμάτων, καθώς είχαν έρθει σε σωματική επαφή την ώρα που αντάλλασσαν χτυπήματα, πριν τους πυροβολισμούς.

Γκάζι: «Δεν περίμενα ότι ο άλλος θα πυροβολήσει» - Τα πρώτα λόγια του  33χρονου
Βίντεο ντοκουμέντο από το Γκάζι: Τους εκτέλεσαν και έφυγαν σαν κύριοι

Κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει το ανθρακί τζιπ και έχει διαπιστωθεί ότι ήταν μισθωμένο από εταιρεία ενοικίασης αυτοκίνητων. Όπως φαίνεται από το παρακάτω βίντεο της ΕΡΤ, οι δύο μαφιόζοι λίγο μετά το αιματηρό επεισόδιο με τους πυροβολισμούς μπαίνουν στο τζιπ και φεύγουν σαν κύριοι.

Tο συγκεκριμένο υλικό βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας καθώς και τις καταθέσεις των επτά μελών της παρέας που γλίτωσαν από τις σφαίρες του δράστη.

Καβγάς για μια… λακκούβα

«Δεν τους γνωρίζαμε, ούτε είχαμε καμία διαφορά μαζί τους», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο ένας από τους τρεις τραυματίες που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς». Οπως περιέγραψε, ο καβγάς ξέσπασε όταν μέλος της παρέας έκανε παρατήρηση στους επιβάτες του τζιπ, επειδή τους έβρεξε όταν έπεσε με το τζιπ σε λακκούβα με νερό στην οδό Ιάκχου. Οι Αρχές έχουν λάβει κατάθεση και από τα υπόλοιπα μέλη της παρέας των Κρητικών που διασκέδαζαν στο Γκάζι, στο μπάτσελορ πάρτι ενός φίλου τους.

Ο ένας από τους τρεις τραυματίες νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ της Νευροχειρουργικής Κλινικής και υπό τη διαρκή παρακολούθηση των θεραπόντων ιατρών. Λίγες ώρες μετά το αιματηρό περιστατικό, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι, με τους γιατρούς να κάνουν λόγο για τα κρίσιμα πρώτα 24ωρα. Μόλις δύο εβδομάδες πριν είχε παντρευτεί και είχε βαφτίσει τα δύο του παιδιά. Ο 29χρονος αδελφός του και ένας ακόμα φίλος τους, ηλικίας 24 ετών, νοσηλεύονται επίσης με τραύματα στο κεφάλι, στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, όμως σύμφωνα με τους γιατρούς έχουν διαφύγει τον κίνδυνο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]