Έντονη κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας

16 Δεκεμβρίου 2023

Έντονη κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, κυρίως στα βόρεια ορεινά και ημιορεινά, σύμφωνα και με την νέα επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ θα χιονίσει.

Προβλήματα προκάλεσε η καταιγίδα που έπληξε πριν λίγη ώρα την Αθήνα καθώς πλημμύρισαν δρόμοι, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Ισχυρή βροχόπτωση έπληξε την Αθήνα τα ξημερώματα με την τροχαία να κλείνει την Πέτρου Ράλλη και την Πειραιώς

Η βροχόπτωση ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής ενώ τα ξημερώματα ξέσπασε καταιγίδα με θυελλώδεις ανέμους και χαλάζι

Ισχυρή βροχόπτωση στην Αθήνα (Video) | topontiki.gr

Ως αποτέλεσμα από τη σφοδρή βροχόπτωση διακόπηκε η κυκλοφορία λόγω υπερχείλισης υδάτων στην οδό Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα προς Πειραιά και στην οδό Πειραιώς από το ύψος της διασταύρωσης με την οδό Χαμοστέρνας στο ρεύμα προς Αθήνα

Οι δύο κεντρικοί δρόμοι έχουν δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία

Χειμωνιάτικος σήμερα 16 Δεκεμβρίου 2023 ο καιρός σε όλη την χώρα, με την θερμοκρασία να σημειώνει βουτιά έως δέκα βαθμούς, τους ισχυρούς βοριάδες πιθανότατα να προκαλούν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες και το κρύο να είναι τσουχτερό.

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές. Στην ανατολική χώρα και κυρίως στις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, το βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανόν τη Χαλκιδική τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά ως και το απόγευμα. Μετά το απόγευμα τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο και τα νότια θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν και σε αυτές τις περιοχές.

Καιρός: Ισχυρή βροχόπτωση στην Αττική - CNN.gr

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και στα ημιορεινά της Κεντρικής και της Βόρειας χώρας, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Ύφεση των χιονοπτώσεων αναμένεται τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -4 έως 4 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 6, στην Ήπειρο από 2 έως 13 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 2 έως 8-9, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 13-14 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 14, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου από 4 έως 8 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 11 έως 18-19 βαθμούς.

Βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 7-8 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Βόρειο Αιγαίο. Στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις επίσης έως 5 μποφόρ, ωστόσο το απόγευμα θα επικρατήσει παντού βόρειο ρεύμα με εντάσεις 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν άνεμοι διαφόρων διευθύνσεων με εντάσεις 4-5 μποφόρ αλλά βαθμιαία θα επικρατήσει ανατολικό ρεύμα με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε βροχές και καταιγίδες που μέχρι το ξημέρωμα θα εξασθενήσουν. Για το υπόλοιπο της ημέρας αναμένονται βροχές κατά τόπους και κατά περιόδους, με έμφαση στα βόρεια του νομού. Παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ, ενισχυόμενοι προοδευτικά στα 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς, αλλά στα βόρεια θα διατηρηθεί 2-3 βαθμούς χαμηλότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, στα δυτικά 6 με 7 στα ανατολικά στα νότια 7 με 8 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις ενώ προοδευτικά θα χιονίσει και σε ημιορεινά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 6 βαθμούς.

Κακοκαιρία: Έκλεισαν δρόμοι στην Αθήνα από την ισχυρή βροχόπτωση -  Ελεύθερος Τύπος

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]