Τρέχουν οι εξελίξεις στην υπόθεση του 18χρονου – Ταυτοποιήθηκε DNA και του 16χρονου αδερφού του

14 Δεκεμβρίου 2023

Τρέχουν οι εξελίξεις στην υπόθεση του 18χρονου – Ταυτοποιήθηκε DNA και του 16χρονου αδερφού του , στα επεισόδια, στα οποία τραυματίστηκε σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα ο 31χρονος αστυνομικός στου Ρέντη . Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να κρατούσε άλλο άτομο, και όχι ο 18χρονος, τη φωτοβολίδα που βρέθηκε

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ταυτοποιήθηκε το DNA του 16χρονου αδερφού του 18χρονου καθ΄ομολογίαν δράστη, ο οποίος νωρίτερα κρίθηκε προφυλακιστέος. Το γεγονός αυτό,  τον καθιστά άμεσα εμπλεκόμενο με την επίθεση. Έτσι πλέον είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ο 16χρονος να κατηγορηθεί για απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Νωρίτερα σε εκτοξευτήρα ναυτικής φωτοβολίδας βρέθηκαν αποτυπώματα και DNA. Φαινόταν πως επρόκειτο για ένα πρόσωπο που έχει πολύ σημαντικό ρόλο στην υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αναμένονται άμεσα νέες εξελίξεις, ενώ ενημερώνεται σχετικά με τα νέα στοιχεία ο εισαγγελέας.

Πλέον, οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να κρατούσε άλλο άτομο, και όχι ο 18χρονος, τη φωτοβολίδα που βρέθηκε, ενώ δεν αποκλείεται να την κρατούσαν δύο άτομα μαζί.

Ο νεαρός, ανέφερε ότι στα δεξιά του, πίσω από αυτοκίνητο, βρισκόταν ένας νεαρός του οποίου η φωτοβολίδα πήγε προς τον αστυνομικό.

Επεισόδια στου Ρέντη: Ταυτοποιήθηκε DNA του ανήλικου αδερφού του 18χρονου |  topontiki.gr

Στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνει και ο μάνατζερ γνωστού τράπερ για ενορχήστρωση των σοβαρών επεισοδίων στου Ρέντη που οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο μάνατζερ εμπλέκεται και σε άλλες 4 υποθέσεις οπαδικής βίας. Συγκεκριμένα, μια εκ των υποθέσεων είναι η επίθεση με μαχαίρι σε βάρος 22χρονης οπαδού το 2019.

Για την υπόθεση της 22χρονης η δίκη επίκειται τον Ιανουάριο, ενώ ο ίδιος έχει δηλώσει ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του, μετά την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση της φονικής επίθεσης στον αστυνομικό στου Ρέντη.

Ο 26χρονος έχει πέσει σε αντιφάσεις, ενώ τα λεγόμενά του έχουν αφήσει κενά στις αρχές, εξού και θα κληθεί να ξαναδώσει κατάθεση. Ο ισχυρισμός του ότι την ώρα των επεισοδίων βρισκόταν σε γνωστό ταχυφαγείο φαίνεται να μην πείθει, καθώς υπάρχει μία μεγάλη απόκλιση από τον χρόνο της παραμονής του στο κατάστημα με τον χρόνο των επεισοδίων κατά 40 με 50 λεπτά.

Σχετικά πάντως με τον ρόλο του, φέρεται πως ο 26χρονος οργάνωνε τους οπαδούς και συνέβαλε στον εξοπλισμό των χούλιγκαν με φωτοβολίδες αλλά και μολότοφ, ωστόσο μία αντίφαση βασική είναι ότι παρόλο που αρχικά δήλωσε ότι δεν γνώριζε τίποτα για τα επεισόδια και ότι έφερε πανό από την αποθήκη της ομάδας, στη συνέχεια άλλαξε τα λεγόμενά του.

Aπό τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια έχουν προκύψει κάποιες ταυτοποιήσεις κατασχεμένων από το γήπεδο αντικειμένων με άτομα που ανήκαν στους 424 προσαχθέντες.

Εν τω μεταξύ, νέα στοιχεία προκύπτουν από την έρευνα των αρχών αναφορικά με τον σχεδιασμό της επίθεσης, δηλαδή τη χαρτογράφηση του σχεδίου, καθώς και για τη δομή της οπαδικής οργάνωσης.

Η χαρτογράφηση της επίθεσης στου Ρέντη

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, υπάρχει ο αρχηγός που δίνει την έγκριση. Στην αμέσως επόμενη βαθμίδα της «πυραμίδας», είναι οι δύο υπαρχηγοί, ο ένας επικεφαλής συνδέσμου στα δυτικά προάστια και ο άλλος επικεφαλής συνδέσμου στα νότια προάστια.

  • Οι υπαρχηγοί έδωσαν την εντολή για την ενεργοποίηση του σχεδίου, στους «λοχίες».
  • Οι «λοχίες» με τη σειρά τους, έδωσαν οδηγίες στους ομαδάρχες, οι οποίοι ανέλαβαν να συγκεντρώσουν τις ομάδες κρούσης.
  • Το κάλεσμα ανέλαβαν οι λεγόμενοι «διαβιβαστές», μέσω μηνυμάτων στα social media.

Η «πυραμίδα» δεν τελειώνει εδώ. Υπάρχει ο αποθηκάριος, ο οποίος είχε τον ρόλο να συγκεντρώσει τον οπλισμό και «ντελιβεράς», ο οποίος ανέλαβε να μεταφέρει τα όπλα στο σημείο και να τα μοιράσει στους «στρατιώτες».

Οι τελευταίοι είναι εκείνοι που συγκρούονται άμεσα με τους «εχθρούς» και εκτελούν τις διαταγές των «ανωτέρων» τους. Στο πλαίσιο αυτών των στοιχείων, οι αρχές κάλεσαν την Πέμπτη (14/12) τουλάχιστον 30 οπαδούς για συμπληρωματικές καταθέσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]