Αλλάζει το σκηνικό του καιρού  – Έρχονται βροχές, χιονοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας έως 12 βαθμούς Κελσίου

14 Δεκεμβρίου 2023

Αλλάζει ο καιρός από σήμερα το βράδυ Πέμπτη 14/12 με τον Σάκη Αρναούτογλου να εφιστά την προσοχή σε όσους σχεδιάζουν ταξίδι Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στην Ελλάδα και στα υπόλοιπα Βαλκάνια.
Σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου «ενισχύεται και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία το σενάριο σοβαρής επιδείνωσης του καιρού με βροχές, καθώς και αξιόλογες κατά τόπους χιονοπτώσεις – χιονοστρώσεις».

Ειδικά για τις χιονοπτώσεις ο Σάκης Αρναούτογλου διευκρινίζει ότι θα αφορούν «στα περισσότερα ορεινά της ενδοχώρας αλλά και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο και πολύ πιθανόν και στα πεδινά του κεντρικού και βορείου Εβρου».

Από σήμερα το βράδυ,  και ειδικά από Παρασκευή θα υπάρξει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας έως και 12 βαθμούς Κελσίου, ισχυροί βοριάδες και χιόνια στα ορεινά.

Όσο για τον καιρό των Χριστουγέννων ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης γράφει χαρακτηριστικά ότι ο Άγιος Βασίλης δεν θα έρθει με έλκηθρο αλλά… με καραβάκι καθώς ο καιρός θα είναι ήπιος τουλάχιστον θερμοκρασιακά και δεν αναμένονται πολλά χιόνια.

Ωστόσο, θα ακολουθήσει ένα «πολικό κύμα αέρα από τα βόρεια – βορειοδυτικά Βαλκάνια αναμένεται να κινηθεί νοτιότερα και να επηρεάσει και τη χώρα μας από το Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα της άλλης εβδομάδας. Αυτό σημαίνει ότι η θερμοκρασία μέσα σε λίγες ώρες θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση της τάξης των 8° με 12° φέρνοντας ακόμη και χιόνια στα βουνά κυρίως. Το κυριότερο χαρακτηριστικό όμως αυτής της μεταβολής δεν θα είναι τα χιόνια ή και οι βροχές, αλλά οι βοριάδες οι οποίοι μέσα στο Αιγαίο θα φτάσουν ακόμη και τα 9 με 10 μποφόρ οδηγώντας πιθανότατα ακόμη και σε απαγορευτικό απόπλου».

Στην Αττική θα έχουμε αραιές συννεφιές, κατά διαστήματα πυκνότερες. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι, πιο ενισχυμένοι στα νοτιοανατολικά, όπου ίσως φτάσουν και τα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 10 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία θα επικρατήσουν αραιές συννεφιές, οι οποίες θα πυκνώνουν προς το βράδυ. Από αργά το βράδυ θα ξεκινήσουν τοπικές βροχές στα βορειότερα τμήματα, οι οποίες προς το ξημέρωμα θα επηρεάσουν και τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, στα 3 με 4 μποφόρ, και η θερμοκρασία στους 6 με 14 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]