Θλίψη για την 19χρονη στην Ξάνθη – Πώς βρήκαν τον αστυνομικό που την παρέσυρε 

13 Δεκεμβρίου 2023

Θλίψη για την 19χρονη στην Ξάνθη – Πώς βρήκαν τον αστυνομικό που την παρέσυρε , στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται από χτες, Τρίτη (12/12), ο αστυνομικός που προκάλεσε το τροχαίο ατύχημα και εγκατέλειψε μια 19χρονη στην Ξάνθη.

Η Αστυνομία οδηγήθηκε στα στοιχεία του οδηγού, όταν ο αστυνομικός που οδηγούσε υπηρεσιακό (συμβατικό) όχημα της ΕΛ.ΑΣ. παρουσίασε διαφορετικές εκδοχές του συμβάντος, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοί του στην ΑΔ Ξάνθης να οδηγηθούν γρήγορα στα πραγματικά περιστατικά, αλλά και στο όχημα που ενεπλάκη στο ατύχημα.

Ο 34χρονος αστυνομικός ομολόγησε, ότι ήταν ο οδηγός που προκάλεσε το ατύχημα και κρατείται στην ΑΔ Ξάνθης.

Ξάνθη: Το χρονικό της τραγωδίας

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της 8ης Δεκεμβρίου, η 19χρονη κοπέλα είχε βγάλει βόλτα το σκυλάκι της, όταν ο αστυνομικός την παρέσυρε με το ΙΧ αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με την οικογένεια του θύματος, αντί να σταματήσει και να καλέσει βοήθεια, εγκατέλειψε το σημείο, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Η κοπέλα νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Ξάνθης, αλλά υπέκυψε στα τραύματά της και άφησε την τελευταία της πνοή.

Η άτυχη κοπέλα μάλιστα, είχε μία σπάνια ομάδα αίματος, με αποτέλεσμα να εξαντληθούν τα αποθέματα στην Αιμοδοσία του Νοσοκομείου Ξάνθης και να γίνουν εκκλήσεις στο κοινό της περιοχής για συγκέντρωση φιαλών.

Ξάνθη: Ομολόγησε ο αστυνομικός, αρνείται την εγκατάλειψη

“Προς αποκατάσταση της αλήθειας οφείλουμε να τονίσουμε ότι δεν τίθεται ζήτημα εγκατάλειψης της 19χρονης το ΕΚΑΒ και η τροχαία ειδοποιήθηκαν αμέσως από τον ίδιο. Προσεύχεται για την αποκατάσταση της υγείας της”, ανέφερε ο δικηγόρος του αστυνομικού.

Ο αστυνομικός που παραδόθηκε σε συναδέλφους του και ομολόγησε πως οδηγούσε το επίμαχο αυτοκίνητο συνελήφθη. Αρνείται όμως ότι εγκατέλειψε την άτυχη κοπέλα.

Η κατηγορία για ανθρωποκτονία από αμέλεια προστέθηκε σε αυτές που αντιμετωπίζει ο 34χρονος αστυνομικός ο οποίος προκάλεσε το τροχαίο δυστύχημα με θύμα την 19χρονη στον οικισμό Παλαιός Ζυγός της Ξάνθης και εγκατέλειψε αβοήθητη την άτυχη κοπέλα, η οποία τελικά έχασε τη μάχη που έδινε για τη ζωή της.

Οι συνάδελφοι του 34χρονου που υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα Γενισέας υποψιάστηκαν την εμπλοκή του στο ατύχημα, όταν εκείνος παρουσίασε διαφορετικές εκδοχές για το τι συνέβη. Αρχικά, ισχυρίστηκε ότι δεν οδηγούσε εκείνος το αυτοκίνητο που παρέσυρε την κοπέλα και ότι ο ίδιος κάλεσε ασθενοφόρο. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει τα ίχνη πρόσκρουσης που βρέθηκαν στο συμβατικό υπηρεσιακό όχημα που οδηγούσε.

Μετά την ομολογία του ασυνείδητου οδηγού ότι προκάλεσε τον τραυματισμό της άτυχης κοπέλας, σε βάρος του σχηματίστηκε αρχικά δικογραφία για πρόκληση τροχαίου με εγκατάλειψη θύματος που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ο οποίος έδωσε εντολή να παραμείνει υπό κράτηση. Πλέον, σε βάρος του 34χρονου αστυνομικού ασκήθηκε δίωξη και για ανθρωποκτονία, ενώ διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα και τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Ξάνθη / Κατέληξε η 19χρονη που παρασύρθηκε από υπηρεσιακό όχημα της ΕΛΑΣ -  tvxs.gr

“Εξοργιστικές δικαιολογίες, έγινε… καπνός”

Συγγενείς της 19χρονης κάνουν λόγο για εξοργιστικές δικαιολογίες και για προσπάθεια κάποιων να συσκοτίσουν τα γεγονότα. Υποστηρίζουν πως ο αστυνομικός έγινε “καπνός” μετά την παράσυρση και άφησε τη νεαρή να χαροπαλεύει στο σημείο.

Σε κάθε περίπτωση η 19χρονη μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Ξάνθης και στη συνέχεια στη νευροχειρουργική του νοσοκομείου Καβάλας με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Η δική της περιπέτεια έφερε στο φως και το πρόβλημα με τα αποθέματα αίματος του νοσοκομείου που είχαν εξαντληθεί για τη δική της ομάδα. Βρέθηκε μετά από εκκλήσεις όταν όμως δεν υπήρχαν περιθώρια σωτηρίας.

“Ο εντολέας μου από τη μέρα του συμβάντος βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Προσήλθε αυτοβούλως στην αστυνομία και έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση των Aρχών”, συμπλήρωσε ο δικηγόρος του αστυνομικού.

Ο χρόνος που ο αστυνομικός παραδόθηκε σε συναδέλφους του δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει, με τις έρευνες να συνεχίζονται και μια σειρά από βίντεο που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας στην περιοχή της παράσυρσης να αναλύονται από αστυνομικούς που τρέχουν την έρευνα στην Ξάνθη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου, Σταύρου Βλαχόπουλου, ο αστυνομικός επικοινώνησε με το ΕΚΑΒ και έμεινε μέχρι να πάει το ασθενοφόρο. Από την άλλη, όμως, όπως είπε, το αυτοκίνητο ήταν κρυμμένο στο γκαράζ.

Ο ισχυρισμός που ακούμε και εμείς είναι πως η κοπέλα δεν εγκαταλείφθηκε. Οι έρευνες συνεχίζουν για να διαπιστωθεί η αλήθεια. Μέσω εμού η οικογένεια κάνει έκκληση όποιος μπορεί να συνδράμει με πληροφορίες να επικοινωνήσει με τις Αρχές. Η ομολογία του δράστη ήρθε μετά το τέλος του αυτοφώρου και δεν έγινε η κράτησή του”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]