Χαροπαλεύει ο αστυνομικός που χτυπήθηκε σε επεισόδια έξω από το Μ. Μερκούρη (VIDEO)

8 Δεκεμβρίου 2023

Χαροπαλεύει ο αστυνομικός που χτυπήθηκε σε επεισόδια έξω από το Μ. Μερκούρη Για μια «δολοφονική, εγκληματική επίθεση με ευθεία βολή από μία ναυτική φωτοβολίδα» εις βάρος ενός εργαζόμενου ο οποίος έκανε απλώς τη δουλειά του έκανε σήμερα λόγο ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Αθήνας, Νίκος Ρήγας.

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο αστυνομικός των ΜΑΤ, ο οποίος χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα. Ο τραυματισμός του αστυνομικού σημειώθηκε στα επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού για τον αγώνα βόλεϊ στο πλαίσιο του League Cup «Νίκος Σαμαράς», στο κλειστό του Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη».

Ο 31χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ χτυπήθηκε στον αριστερό μηρό από τη ναυτική φωτοβολίδα, με αποτέλεσμα το αντικείμενο να βρει κεντρική αρτηρία. Είχε προηγηθεί επίθεση αγνώστων κατά της διμοιρίας που βρισκόταν εξωτερικά του γηπέδου στου Ρέντη. Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του ο αστυνομικός μεταφέρθηκε εσπευσμένα χωρίς τις αισθήσεις του και με ακατάσχετη αιμορραγία στο Κρατικό Νίκαιας. Δεν είχε πνοή και η πίεσή του ήταν μηδενική. Οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να διασωληνωθεί άμεσα και να οδηγηθεί στο χειρουργείο. Όπως αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν, ο αστυνομικός υπέστη καρδιακή ανακοπή. Επανήλθε μετά από 10 λεπτά με ΚΑΡΠΑ και αφού χορηγήθηκαν ενέσεις αδρεναλίνης.

Στο Γενικό Κρατικό μετέβησαν εσπευσμένα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, ο υφυπουργός Κώστας Κατσαφάδος, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος καθώς και αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας.

Ο αγώνας βόλεϊ ανάμεσα στις δύο ομάδες διεκόπη. Οι επόμενες ώρες για τον αστυνομικό των ΜΑΤ που τραυματίστηκε σοβαρά στα επεισόδια ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό είναι κρίσιμες. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή αλλά κρίσιμη.

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον αστυνομικό στου Ρέντη που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα

Από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου νοσηλεύεται ο αστυνομικός που χτυπήθηκε από τη ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη, εκδόθηκε το ακόλουθο ιατρικό ανακοινωθέν:

  • Περί ώραν 22:00 της 7ης -12-2023 προσεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, άνδρας των Υ.Α.Τ. της ΕΛ.ΑΣ., 31 ετών με αιμοδυναμική αστάθεια, σε κωματώδη κατάσταση (GCS 3), χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό.
  • Έφερε ίσχαιμη περίδεση πάνω από τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού μηρού, εκτεταμένο αιμάτωμα και έγκαυμα περιοχής μηρού, ριζομηρίου και οσχέου και καθολικό υποδόριο εμφύσημα.
  • Έγινε ενδοτραχειακή διασωλήνωση και μηχανικός αερισμός και ξεκίνησε διαδικασία ανάνηψης από το βαρύ αιμορραγικό shock.
  • Ο ασθενής κατά τις 23:00 μεταφέρθηκε στο χειρουργείο όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης με μαζικές μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων και υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.
  • Κατά τις 23:25 υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά.
  • Κατά τις 23:55 μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων έγινε χειρουργική διερεύνηση του τραύματος στον αριστερό μηρό.
  • Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων.
  • Διαπιστώθηκε επίσης εκρηκτική κάκωση επιπολής μηριαίας αρτηρίας και φλέβας και κλάδων αυτών, οι οποίες απολινώθηκαν για έλεγχο της αιμορραγίας στα πλαίσια ελέγχου της βλάβης (Damage control), έγινε χειρουργικός καθαρισμός και απομάκρυνση νεκρωμένων ιστών, έκπλυση του τραύματος και επίδεση.
  • Ο ασθενής σε βαριά γενική κατάσταση μεταφέρθηκε στις 01:30 της 8ης /12/2023 στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση».

Το έργο της προανάκρισης για τον σοβαρό τραυματισμό του άνδρα των ΜΑΤ στα επεισόδια στου Ρέντη μετά τον αγώνα βόλεϊ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό συνεχίζεται. Σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη που τραυμάτισε τον 31χρονο αστυνομικό με τη ναυτική φωτοβολίδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]