Σκηνικό αποκάλυψης από την επιδρομή ακρίδων – «Μαύρισε» ο ουρανός στο Μεξικό

8 Δεκεμβρίου 2023

Σκηνικό αποκάλυψης από την επιδρομή ακρίδων «Μαύρισε» ο ουρανός στο Μεξικό μετά την επιδρομή ακρίδων

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο το σκηνικό θυμίζει αποκάλυψη ,οι εικόνες καταγράφηκαν στις περιοχές Μέριδα και Σινάτσε με πολλούς να θυμούνται ότι οι ακρίδες ήταν μια από τις πληγές του Φαραώ κατά των Αιγυπτίων.

«Δεν θα ανοίξω ξανά το στόμα μου» έγραψε χρήστης του Χ αναρτώντας φωτογραφίες από τον μαυρισμένο από τις ακρίδες ουρανό.

 

Όπως σημειώνει η New York Post από το 2020 έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά με σμήνη από ακρίδες στην περιοχή που καλύπτει το Κέρας της Αφρικής ενώ αντίστοιχα φαινόμενα, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, έχουν καταγραφεί τον Νοέμβριο στη Μέση Ανατολή.

Τέτοιου είδους περιστατικά οφείλονται τις περισσότερες φορές από την έλλειψη τροφής για τα έντομα αυτά με τον ΟΗΕ να επισημαίνει σε εκθέσεις του ότι σε μεγάλο βαθμό αυτό προκαλείται από την κλιμματική αλλάγη.

Οι τοπικές Αρχές καθησυχάζουν τους πολίτες, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει λόγος «πανικού». Προσφάτως, σμήνη ακρίδων κατέστρεψαν σοδιές στην Αφρική κι έφτασαν ως την Κίνα, όπου εκατοντάδες χιλιάδες πάπιες μετατράπηκαν σε… κομάντο για να σταματήσουν την εισβολή των εντόμων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]