Πώς σώθηκε από βέβαιο θάνατο ο Τζον Τραβόλτα

5 Δεκεμβρίου 2023

Πώς σώθηκε από βέβαιο θάνατο ο Τζον Τραβόλτα, όταν πιλοτάριζε ένα εταιρικό τζετ, ενώ η οικογένειά του ήταν μαζί του στην πτήση

Ήταν το 1992, όταν ο Τζον Τραβόλτα πιλοτάριζε ένα εταιρικό τζετ, ενώ η οικογένειά του ήταν μαζί του στην πτήση. Τότε έζησε κάτι πολύ ακραίο, καθώς σημειώθηκε μια πλήρης κατάρρευση των ηλεκτρικών συστημάτων του αεροσκάφους.

Η μέρα ήταν σημαδιακή και του έμεινε κι αξέχαστη, ήταν η Ημέρα των Ευχαριστιών και η πτήση ήταν εντός των αμερικανικών συνόρων, από τη Φλόριντα στο Ρόκλαντ του Μέιν.

«Ξέρω πώς νιώθεις όταν νομίζεις ότι θα πεθάνεις… Είχα δυο μηχανές που λειτουργούσαν καλά, αλλά δεν είχα όργανα, δεν είχα ηλεκτρικά συστήματα, δεν είχα τίποτα και σκέφτηκα ότι αυτό ήταν, ότι τέλειωσαν όλα», δήλωσε στο «Variety».

Το θαύμα της προσγείωσης – Πώς απέφυγε την πρόσκρουση

Κι ενώ πίστευε ότι θα συντριβεί, έχοντας μαζί και την οικογένειά του, τότε ακολούθησε ένα θαύμα. «Και τότε, σαν να επρόκειτο για θαύμα, κατεβήκαμε με βάση τους κανόνες σε χαμηλότερο ύψος. Είδα τότε το Μνημείο Ουάσιγκτον και αναγνώρισα ότι το Αεροδρόμιο της Ουάσιγκτον ήταν δίπλα σ’ αυτό και τότε, όπως κάνει ο Φρέντι στην ταινία, προσγείωσα το αεροπλάνο», περιέγραψε λεπτομερώς την περιπέτειά του στους αιθέρες ο Τζον Τραβόλτα, μιλώντας ταυτόχρονα και για τη νέα του ταινία.

Τότε ο ηθοποιός ήταν μόλις 38 ετών. Εκείνη η εμπειρία που έζησε τον ενέπνευσε να αξιοποιήσει το μυθιστόρημα του Φρέντερικ Φορσάιθ και να το μεταφέρει στον κινηματογράφο.

Η μέρα ήταν σημαδιακή και του έμεινε κι αξέχαστη, ήταν η Ημέρα των Ευχαριστών και η πτήση ήταν εντός των αμερικανικών συνόρων

Η ιστορία αφορούσε έναν νεαρό αεροπόρο που πετά για την πατρίδα του τα Χριστούγεννα. Τι του συμβαίνει τότε; Τα ηλεκτρικά συστήματα του αεροσκάφους δεν λειτουργούν κι ύστερα ζει ένα θαύμα ο ίδιος, καθώς κατορθώνει να προσγειώσει με ασφάλεια το αεροπλάνο, λαμβάνοντας βοήθεια από το πουθενά από έναν πιλότο.

Ο Τραβόλτα εξήγησε πόσο τον άγγιξε αυτό το βιβλίο, αφού και ο ίδιος προσωπικά είχε ζήσει κάτι ανάλογο. Τότε, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Washington Post», μαζί του ήταν η σύζυγός του Κέλι Πρέστον, την οποία έχασε από καρκίνο του στήθους το 2020, αλλά και ο μόλις 7 μηνών γιος του, Τζετ, που πέθανε κι εκείνος το 2009.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]