Νέο έκτακτο δελτίο με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

5 Δεκεμβρίου 2023

Νέο έκτακτο δελτίο με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι σήμερα Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 τα κυριότερα χαρακτηριστικά του καιρού. Αρχικά αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Άνεμοι έως 6 μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη ενώ θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα παρουσιάσουν σταδιακή ενίσχυση και θα επεκταθούν στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά.

Από σήμερα το βράδυ Τρίτη (05-12-2023) και από τα δυτικά μέχρι το βράδυ της Τετάρτης (06-12-2023), ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση, η οποία θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας.

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Βροχές και καταιγίδες έως την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023 – Επεισόδιο βροχόπτωσης κατηγορίας 2 την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου

Βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας την Τρίτη 05/12 και την Τετάρτη 06/12, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

– Την Τρίτη 05/12 αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα παρουσιάσουν σταδιακή ενίσχυση και θα επεκταθούν στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια). Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση της τάξης των 4 έως 7 βαθμών. Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι ενώ στο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

– Την Τετάρτη 06/12 τα φαινόμενα θα επηρεάσουν αρχικά όλη τη χώρα όμως από απόγευμα θα περιοριστούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Ανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή ενώ οι άνεμοι στο Ιόνιο δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά νωρίς το πρωί στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα στα δυτικά και το βράδυ στα νότια θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 01 έως 13 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο από 08 έως 18 βαθμούς και στα νησιά του νοτίου Αιγαίου από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Νέα επιδείνωση με ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Θα χτυπήσουν και  την Αττική

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Από το βράδυ αυξημένες νεφώσεις με βροχές οι οποίες κατα τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 στα ανατολικά πρόσκαιρα το πρωί έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]