Ένα βίντεο που σοκάρει – Επιζώντες από την έκρηξη ηφαιστείου εκλιπαρούν για βοήθεια

5 Δεκεμβρίου 2023

Ένα βίντεο που σοκάρει – ένα βίντεο φρίκης, επιζώντες από την έκρηξη ηφαιστείου εκλιπαρούν για βοήθεια, συγκλονιστικές στιγμές που έζησαν με στάχτες στο πρόσωπο χωρίς να μπορούν να αναπνεύσουν ,ζητούν βοήθεια

Ακόμα καλυμμένη από στάχτη και φανερά τρομαγμένη παρουσιάζεται σε βίντεο που έστειλε στην οικογένειά της η 19χρονη Zhafirah Zahrim Febrina, είχε πάει για πεζοπορία με 18 ακόμη άτομα και παγιδεύτηκε στο βουνό

Συγκλονιστικά πλάνα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν επιζώντες από την έκρηξη ηφαιστείου στην Ινδονησία να εκλιπαρούν για βοήθεια.

Μία από τους πεζοπόρους, η Zhafirah Zahrim Febrina, έκανε έκκληση στη μητέρα της για βοήθεια σε ένα μήνυμα από την περιοχή του ηφαιστείου. Η 19χρονη φοιτήτρια -που το χαιδευτικό της είναι «Άιφε» εμφανίστηκε σοκαρισμένη το πρόσωπό της είχε καεί και τα μαλλιά της είχαν καλυφθεί από πυκνή γκρίζα στάχτη.

Συγκλονιστικό βίντεο: Επιζώντες από την έκρηξη ηφαιστείου στην Ινδονησία  εκλιπαρούν για βοήθεια - Zougla

«Μαμά, βοήθησε την Άιφε. Αυτή είναι η κατάσταση της Άιφε αυτή τη στιγμή», είπε. Ήταν σε μια πεζοπορική εκδρομή στο Μαράπι με 18 φίλους και συμφοιτητές και τώρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Η μητέρα της, Ράνι Ραντελάνι, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η κόρη της υπέστη «τεράστιο τραύμα». «Είναι επηρεασμένη ψυχολογικά γιατί είδε τα εγκαύματα της και έπρεπε επίσης να υπομείνει τον πόνο όλη τη νύχτα», είπε. Ένας άλλος πεζοπόρος φώναζε από τον πόνο και είπε «Ο Θεός είναι μεγάλος» καθώς ένας διασώστης την κουβαλούσε στην πλάτη του, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το Mαράπι βρίσκεται στη Σουμάτρα, το δυτικότερο και τρίτο μεγαλύτερο από τα 18.000 νησιά της Ινδονησίας. Έχει ύψος 2.891 μέτρα .Το ινδονησιακό αρχιπέλαγος βρίσκεται στο λεγόμενο Δαχτυλίδι της Φωτιάς του Ειρηνικού, όπου η συνάντηση των ηπειρωτικών πλακών προκαλεί υψηλή ηφαιστειακή και σεισμική δραστηριότητα.

Έκρηξη ηφαιστείου στην Ινδονησία: Σχεδόν 2.000 κάτοικοι απομακρύνονται από  την Ιάβα

Τουλάχιστον 11 πεζοπόροι βρέθηκαν νεκροί μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Μαράπι στην Ινδονησία την Κυριακή – και η έρευνα για τον εντοπισμό άλλων 12 που αγνοούνται βρίσκεται σε αναμονή για λόγους ασφαλείας. Σχεδόν 75 ορειβάτες που πεζοπορούσαν στο βουνό των σχεδόν 2.900 μέτρων έχουν επίσης εγκλωβιστεί, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]