Μητέρα ηρωίδα σκοτώθηκε για να σώσει την 5χρονη κόρη της από σαγόνια καρχαρία (video)

4 Δεκεμβρίου 2023

Μητέρα ηρωίδα σκοτώθηκε για να σώσει την 5χρονη κόρη της από σαγόνια καρχαρία

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στην παραλία Mελάκε στην πολιτεία Χαλίσκο στην ακτή του Ειρηνικού του Μεξικού, με την 26χρονη Mαρία Φερνάντες Μαρτίνες Χιμένες να χάνει τη ζωή της από δάγκωμα καρχαρία προσπαθώντας να σώσει την 5χρονη κόρη της από τα σαγόνια του.

The woman was identified as 26-year-old tourist Maria Fernandez Martinez Jimenez

Βίντεο που κάνει τον γύρο του κόσμου δείχνει την νεαρή γυναίκα να βρίσκεται στην άμμο αφού τη βοήθησαν να βγει από το νερό, με τους θεατές να φωνάζουν: «Έχασε το πόδι της» καθώς περίμεναν να φτάσουν οι πρώτες βοήθειες.

Παρά τη γρήγορη ανταπόκριση των διασωστών, πέθανε από απώλεια αίματος από το τεράστιο τραύμα που υπέστη από τον καρχαρία.

Η κόρη της γλίτωσε από θαύμα τον τραυματισμό, με τις τοπικές πληροφορίες να αναφέρουν ότι η Μαρία βοήθησε την κόρη της να σωθεί, τοποθετώντας την σε μια πλωτή πλατφόρμα παιχνιδιού, όταν συνειδητοποίησε ότι βρισκόταν σε κίνδυνο.

Οι τοπικές αρχές εξέδωσαν χθες προειδοποίηση, καλώντας τους ντόπιους και τους επισκέπτες να μείνουν μακριά από το νερό μετά την τραγωδία, με εκείνους να αφήνουν αργότερα λουλούδια για το θύμα σε έναν αυτοσχέδιο βωμό που είχε στηθεί στην παραλία στο σημείο όπου πέθανε.

People rushed to help Maria

Οι εργαζόμενοι της Πολιτικής Προστασίας και οι πυροσβέστες, ανέφεραν μετά το περιστατικό: «Οι αξιωματούχοι μας πραγματοποιούσαν δραστηριότητες υποστήριξης κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης κολύμβησης στον κόλπο όταν έλαβαν αναφορές ότι ένα άτομο αντιμετωπίζει προβλήματα κατά την έξοδο από τη θάλασσα.

«Όταν έφτασαν στην περιοχή ανακάλυψαν μια γυναίκα που ήταν νεκρή με το ένα της πόδι ακρωτηριασμένο, προφανώς μετά από επίθεση καρχαρία».

Η τοπική κυβέρνηση του Cihuatlan είπε σε επόμενο μήνυμα, αφού δημοσίευσε μια φωτογραφία με pixeled στα πλάνα που φαίνεται να δείχνει τις συνέπειες της επίθεσης: «Μετά το τρομερό περιστατικό σε μια από τις παραλίες μας, προτεραιότητά μας είναι να εγγυηθούμε την ασφάλεια και την ευημερία όλων των πολιτών μας.

The scene was horrific

«Γι’ αυτό αποφασίσαμε προληπτικά μέτρα απαγόρευσης της πρόσβασης στις παραλίες μέχρι νεοτέρας.

Εργαζόμαστε με τις αρμόδιες αρχές για να αξιολογήσουμε την κατάσταση και να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να εγγυηθούμε την ασφάλεια στις παραλίες μας».

Οι αρχές έκλεισαν προληπτικά τις παραλίες σε Mελάκε και Μπάρα ντε Ναβιδάδ για κολύμπι.

In memory of Maria poster

πηγή: themirror.com

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]