Δεκαπεντάχρονος δολοφόνησε τους γονείς του και έβαλε φωτιά στο σπίτι τους

4 Δεκεμβρίου 2023

Δεκαπεντάχρονος δολοφόνησε τους γονείς του και έβαλε φωτιά στο σπίτι τους

Η διπλή δολοφονία ενός 58χρονου μηχανικού και της 52χρονης συζύγου του στη νοτιοανατολική Γαλλία εξιχνιάστηκε με την ανατριχιαστική ομολογία του μικρότερου γιου τους, ηλικίας μόλις 15 ετών.

Ο Βαλεντέν ομολόγησε λίγη ώρα αφότου συνελήφθη στην πόλη Μονπελιέ, σε απόσταση άνω των 300 χιλιομέτρων από το σπίτι της οικογένειας.

Ζούσαν σε χωριό σε μια παλιά αγροικία που είχαν ανακαινίσει

Η οικογένεια Νουρντέν ζούσε σε μια εξοχική μονοκατοικία στο Σατοβιλέν, μεταξύ Λυόν και Γκρενόμπλ. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ντανιέλ Γκοντ, η οικογένεια ζούσε σε αυτό το χωριό των περίπου 800 κατοίκων επί περίπου δεκαπέντε χρόνια, είχε ανακαινίσει ένα παλιό αγρόκτημα εκεί και ήταν “πολύ καλά ενσωματωμένοι” στη ζωή του χωριού.

Μάλιστα, ο πατέρας είχα ασχοληθεί με τα κοινά και ήταν δημοτικός σύμβουλος στο προηγούμενο δημοτικού συμβούλιο. “Για μένα, είναι ακατανόητο (…) Τους ήξερα καλά, μπορώ να πω μόνο καλά πράγματα γι ‘αυτούς”, δήλωσε ένα άλλο μέλος του δημοτικού συμβολίου.

Στις 26 Νοεμβρίου, την περασμένη Κυριακή, στο σπίτι ξέσπασε φωτιά με αποτέλεσμα η κατοικία να καεί ολοσχερώς. Στα συντρίμμια, η Πυροσβεστική εντόπισε δύο σχεδόν ολικά απανθρακωμένες σορούς. Η ταυτότητά τους ήταν πολύ δύσκολα αναγνωρίσιμη. Ήταν οι γονείς του Βαλεντέν.

Το σπίτι ήταν η μόνιμη κατοικία τριών από τα έξι μέλη της οικογένειας. Τα άλλα τέσσερα μεγαλύτερα παιδιά είχαν φύγει από την οικογενειακή εστία. Ο 15χρονος βενιαμίν της οικογένειας ζούσε εκεί με τους γονείς του, τον 58χρονο πατέρα του, Ντιντιέ, και την 52χρονη μητέρα του, Ιζαμπέλ.

Οι σοροί των δύο ανθρώπων που βρέθηκαν στο κατεστρεμμένο από τη φωτιά σπίτι, διαπιστώθηκε ότι έφεραν τραύματα από πυροβόλο όπλο, η μία στο κρανίο και η άλλη στον θώρακα.

Ο Εισαγγελέας της Γκρενόμπλ Ερίκ Βαγιάν ανακοίνωσε την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου ότι πρόκειται για τις σορούς του ζεύγους Νουρντέν. Οι έρευνες εξαρχής στράφηκαν στο νεότερο μέλος της οικογένειας.

Ο Βαλεντέν ένα παιδί που είχε εγκαταλείψει το σχολείο, ήταν ο μόνος από τα παιδιά της οικογένειας που ήταν άφαντος.

Τραγωδία στη Γαλλία: Δεκαπεντάχρονος δολοφόνησε τους γονείς του και έβαλε φωτιά στο σπίτι τους

Ο μεγαλύτερος γιος, ο 18χρονος Κεντέν, είχε αναχωρήσει από το σπίτι για να επιστρέψει στην πόλη των σπουδών του το Σάββατο πριν ξεσπάσει η φωτιά, ενώ οι δίδυμες ετεροθαλείς αδελφές των δύο αγορών είναι ενήλικες και δεν ζουν με την οικογένεια εδώ και πολλά χρόνια.

Ο Γάλλος εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι ο “νεαρός Βαλεντέν ομολόγησε τη δολοφονία των γονιών του”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]