Δεκέμβριος ο μήνας του Τοξότη

1 Δεκεμβρίου 2023

Δεκέμβριος ο μήνας του Τοξότη, υπάρχει λόγος που γεννήθηκες Τοξότης

Το σύμβολο σου είναι ο Κένταυρος, μισός άνθρωπος και μισός άλογο και στοχεύεις με το τόξο σου στον ουρανό.

Είσαι ταξιδιώτης σε έναν πλανήτη που ονομάζεται Γη. Κάθε στιγμή σου εδώ είναι ευκαιρία για να εξελιχτείς και να ανέλθεις

Κάθε φορά που μαθαίνεις κάτι, γνωρίζεις τους άλλους, μοιράζεσαι τις γνώσεις σου, δημιουργείς χαρά και εκφράζεις τα ταλέντα σου, το πνεύμα σου εξελίσσεται και εκπληρώνεις το σκοπό σου, μέσα από την παρούσα ξεχωριστή προσωπικότητά σου.

Ο Τοξότης Έχει θετικά στοιχεία που σε κάνουν να τον λατρεύεις, αλλά έχει και αρνητικά που σε κάνουν να βγαίνεις από τα ρούχα σου ώρες-ώρες.

Με δέκα λέξεις μπορείς να μάθεις ποιος είναι:

  • 1. Καινοτόμος
  • 2. Περιπετειώδης
  • 3. Ανεύθυνος
  • 4. Αδέσμευτος
  • 5. Ανοιχτόμυαλος
  • 6. Ειλικρινής
  • 7. Ανυπόμονος
  • 8. Απερίσκεπτος
  • 9. Φιλομαθής
  • 10. Απρόβλεπτος

Η μεγαλοψυχία είναι μια πολύ μεγάλη αρετή σου, όμως θα χρειαστεί να μάθεις ότι δεν πρέπει να δίνεται σε λάθος άτομα, διαφορετικά θα γίνει πηγή δοκιμασίας και εκμετάλλευσής σου.

Η αισιοδοξία είναι καλή, όμως, όταν φτάνει στην υπερβολή, τότε μπορεί να είναι αιτία για να εκτεθείς σε διάφορες καταστάσεις.

Η τεράστια πίστη στον εαυτό σου και η εμπιστοσύνη στις ικανότητές σου είναι τα θετικά χαρακτηριστικά σου, αρκεί να μην τεμπελιάζεις, να μην γίνεσαι ασυνεπής

Λόγω του μεγάλου ενθουσιασμού σου, να ξεκινάς κάτι, αλλά να μην το ολοκληρώνεις.

Είσαι υπερβολικός σε ότι κάνεις, το κάνεις σε πολύ, όμως μέσα από τις αρνητικές συνέπειες της υπερβολής σου σιγά σιγά μαθαίνεις την έννοια και την αξία του μέτρου και πως πρέπει να μην το ξεπερνας.

  • Ο Τοξότης κάνει κάτι απλό: δεν ρωτάει. Ξεκινάει να προχωράει προς τον στόχο του και χωρίς να πατήσει επί πτωμάτων, εργάζεται με τον δικό του ρυθμό για αυτό που θέλει να καταφέρει. Και ναι, δεν ζητάει την άδεια κανενός.
  • Προσπαθεί για το καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά αν δεν το πετύχει, δεν θα είναι και το τέλος του κόσμου του: κατά τη διάρκεια της προσπάθειας του, όλο και κάτι καινούργιο έμαθε και όταν ξεκινήσει από την αρχή, θα το χρησιμοποιήσει.

Δεν σου είναι αρκετό να είσαι καλός σε κάτι: θέλεις να είσαι ο καλύτερος, γιατί πολύ απλά, δεν γουστάρεις να βρεθεί αύριο κάποιος και να σου πει «δεν το κάνεις καλά, έλα να σου δείξω πως γίνεται σωστά». Ίσα ρε που θα σου κάνουν και ιδιαίτερα!

Προτιμάς να είσαι σωστός και αντιπαθητικός, παρά λάθος και κοσμαγάπητος. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Ότι έχεις τα ούμπαλα να πηγαίνεις κόντρα και να παίρνεις το ρίσκο να μείνεις μοναχός σου.

Τι κάνω ως γνήσιος τοξότης:

  • Μερικές φορές νιώθω σαν να μην με καταλαβαίνετε κι άλλες –το ομολογώ- δεν σας καταλαβαίνω εγώ. Δεν φταίει μόνο ότι είμαι 2 βήματα μπροστά και δεν κολλάω σε χαζομάρες, πρέπει λογικά να φταίει και το γεγονός ότι είστε κάπως μίζεροι και κολλημένοι. Να το κοιτάξετε αυτό και να αφήσετε ήσυχο εμένα
  • Αν και μοιάζω πολεμοχαρής, δεν είμαι. Αντιδρώ όμως σφόδρα σε κάθε λαλακία σας και δεν θα πάψω ποτέ να είμαι το τρομερό παιδί, απλά και μόνο, επειδή μπορώ και θέλω. Αν αυτό σας χαλάει, δικαίωμα σας. Αν πάλι σας γοητεύει και σας ανάβει… το συζητάμε ιδιαιτέρως!
Η εκδίκηση δεν τον αφορά:
  • Ο Τοξότης δεν είναι άνθρωπος που θα καθίσει να καταστρώσει σχέδια εκδίκησης. Σαφώς και θυμώνει και γίνεται έξαλλος, αλλά ο θυμός του περνάει γρήγορα και θα σε ξεχάσει σε χρόνο dt.
  • Σιγά μην κάτσει να ασχοληθεί μαζί σου περισσότερο. Δεν το αξίζεις, σε προσπερνά άμεσα και κατευθείαν αρχίζει να ασχολείται με άλλες περιπτώσεις στην ζωή του.
  • Πάει παρακάτω και δεν σε σκέφτεται καν. Το πιο πιθανό είναι να μπει σε ένα αεροπλάνο για να ζήσει μια νέα περιπέτεια και να περάσει καλά, παρά να σπαταλήσει φαιά ουσία για το πώς θα σου τη φέρει.
  • Αλλά, ακόμα και αν ήθελε να σε εκδικηθεί και να πάρει το αίμα του πίσω, το πιο πιθανό είναι να επέλεγε αστείες μεθόδους εκδίκησης και ίσως κάποιες κακόγουστες φάρσες.
  •  Ίσως για παράδειγμα να σου πέταγε αβγά στο αυτοκίνητο ή να σου έστελνε τον ντελιβερά με πέντε πίτσες και να έπρεπε εσύ να τον πληρώσεις. Για τόσο ακίνδυνες καταστάσεις μιλάμε. Μετά τον Ζυγό, είναι πραγματικά το πιο άκακο ζώδιο σε ό,τι έχει να κάνει με θέματα εκδίκησης.
Και φυσικά έχει και κάποιους που τους κάθεται στο λαιμό

Ένα από τα ζώδια που δεν τα πάνε καθόλου καλά με τον Τοξότη είναι ο Τάύρος; Ο ένας είναι σπιτόγατος και ο άλλος «αλανιάρης» γάτος που γυρίζει όλο τον κόσμο. Ο ένας είναι κτητικός και ο άλλος γυρίζει από «κανάρα» σε «κανάρα». Ο ένας θέλει σταθερότητα, ηρεμία και ασφάλεια και ο άλλος είναι… όπου σταθεί κι όπου βρεθεί. Βαριέται ακόμα και την ανάσα του και θέλει μόνιμα εναλλαγές στην ζωή του.

Ο επόμενος είναι ο Καρκίνος, είναι τόσο αντίθετοι ως άνθρωποι. Είναι σαν τη μέρα με τη νύχτα: Ο Τοξότης δεν μπορεί με τίποτα να αντέξει τον συναισθηματισμό του Καρκίνου και ο Καρκίνος δεν μπορεί να δεχτεί το πόσο αναίσθητος είναι ο Τοξότης. Ο Καρκίνος θέλει το «μαζί» και το «εμείς» και το όλη τη μέρα μαζί, ενώ ο Τοξότης ακούει το «μαζί» και τη δέσμευση και βγάζει σπυράκια, ενώ ανεβάζει και 40 πυρετό.

Και ο τελευταίος είναι η Παρθένος, βλέπει τον Τοξότη και θέλει να τον χαστουκίσει. ο Ο Τοξότης δεν έχει πρόγραμμα στη ζωή του. Αλλάζει εύκολα γνώμη, δεν έχει και τόση μπέσα στον λόγο του, δεν λειτουργεί με «κουτάκια» στη ζωή του. Ο Τοξότης θέλει να είναι ανεξάρτητος, βαριέται εύκολα και δεν τον νοιάζει η λεπτομέρεια, ενώ η Παρθένος τα «ψειρίζει» όλα.

Μόλο που οι Τοξότες αισθάνονται την ανάγκη να πετύχουν, σπάνια η επιτυχία είναι ο πρώτιστος στόχος της ζωής τους.

 Τους αρέσει, φυσικά το χρήμα αλλά μόνο επειδή μπορεί να τους εξασφαλίσει την ελευθερία που τόσο χρειάζονται. Για αυτούς η επιτυχία μεταφράζεται σε αξιοποίηση των δυνατοτήτων μάλλον παρά σε κοινωνική άνοδο, εξουσία και υλικά αγαθά.

 Πολλοί Τοξότες στηρίζονται περισσότερο στην καλοτυχία τους παρά στην προσωπική προσπάθεια για να φτάσουν στην κορυφή.

Είναι ο τύπος του ανθρώπου που έχει γνωριμίες, που ξέρει πάντα κάποιον ο οποίος χρειάζεται κάποιον.
Βρίσκονται στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή και εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο τρόπο τις ευκαιρίες που τους προσφέρονται χωρίς οι ίδιοι να καταβάλλουν κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια.

Για πολλούς Τοξότες οι ευκαιρίες βρίσκονται στις δημόσιες σχέσεις, στη διαφήμιση ή στα ταξίδια, ή και καμιά φορά στον τυχαίο στόχο που θα βρει το τόξο τους.

 Οι Τοξότες είναι εξωστρεφείς και τους αρέσει να μοιράζονται με τους άλλους την τύχη τους. Πάντως, ο Τοξότης που θα στεριώσει σε δουλειά, θα επιδιώξει να βγει νωρίς στη σύνταξη αντί να επιδιώξει μεγαλύτερη άνοδο στην τομέα που επέλεξε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]