Προειδοποίηση για «δυνητικά επικίνδυνες καταιγίδες» – Τι λένε οι μετεωρολόγοι

27 Νοεμβρίου 2023

Νέα διήμερη κακοκαιρία  βρίσκεται προ των πυλών και αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας από σήμερα το βράδυ της Δευτέρας αύριο και μεθαύριο.  Η κακοκαιρία θα επηρεάσει τη χώρα έως την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες που θα είναι πιο έντονες αύριο, Τρίτη, αλλά και θυελλώδεις ανέμους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, για τη Δευτέρα 27/11 προβλέπονται λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες στα δυτικά και νότια με τοπικές βροχές μετά το απόγευμα στη Δυτική Πελοπόννησο, στη Δυτική Στερεά, στο Ιόνιο και στην Ήπειρο. Βαθμιαία και μέσα στη νύχτα και έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 28/11, τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν ανατολικότερα.

Καιρός: Έρχεται νέα κακοκαιρία από την Τρίτη με βροχές και καταιγίδες μέχρι  την Παρασκευή - Zinapost.gr

Κατά τη διάρκεια της Τρίτης 28/11, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Οι βροχές και οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι έντονες και αναμένονται σημαντικά ύψη βροχής κυρίως στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο, στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη Θράκη.

Την Τετάρτη 29/11 τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο, όπου έως τις μεσημεριανές ώρες αναμένονται βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, ενώ τοπικές βροχές αναμένονται σε Νότια και Δυτική Πελοπόννησο, Δυτική Στερεά, Ήπειρο, Κυκλάδες και τις πρώτες πρωινές ώρες σε Ανατολική Στερεά και Νότια Εύβοια.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι νοτιάδες, οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, η αφρικανική σκόνη και οι δυνητικά επικίνδυνες καταιγίδες.

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα την Κυριακή – Οι άνεμοι θα  αγγίξουν τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο

Γιώργος Τσατραφύλλιας

Η εμμονή των νοτιάδων ,οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες , η αφρικάνική σκόνη και οι δυνητικά επικίνδυνες καταιγίδες το διήμερο Τρίτη-Τετάρτη 28-29/11 συνθέτουν το καιρικό προφίλ αυτής της εβδομάδας.

Πιο συγκεκριμένα από σήμερα το βράδυ και από τα δυτικά περιμένουμε νέα κακοκαιρία η οποία αυτή τη φορά δεν θα φέρει κρύα και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα αλλά μεγάλα ύψη βροχής και θυελλώδεις νοτιάδες.

-Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι η δυτική Ελλάδα,η δυτική Κρήτη,οι Κυκλάδες και η ανατολική νησιωτική χώρα.Επίσης θα επηρεαστούν και οι ευπαθείς νομοί Καρδίτσας και Τρικάλων.

-Αξιοσημείωτη ακόμη θα είναι η θερμή εισβολή που θα επηρεάσει τη χώρα μας από τη Πέμπτη 30/11 και μετά η οποία θα εκτοξεύσει τη θερμοκρασία ακόμα και 8-9 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Θοδωρής Κολυδάς

Από την πλευρά του, ο  Θοδωρής Κολυδάς, σημειώνει ότι ο καιρός «γυρίζει» προς τον νοτιά και «περιορίζεται ο παγετός (σήμερα είχαμε -10°C στη Φλώρινα)».

Παράλληλα, πολλές βροχές αναμένονται στα δυτικά. Όπως τονίζει ο κ. Κολυδάς, στη γενική πρόγνωση υπάρχει ενότητα «προειδοποιήσεις», που είναι καλό να λαμβάνεται υπόψιν χωρίς να είναι απαραίτητη η έκδοση εκτάκτου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]