Πέθανε η γυναίκα του δικτάτορα Γιώργου Παπαδόπουλου, Δέσποινα

27 Νοεμβρίου 2023

Πέθανε η γυναίκα του δικτάτορα Γιώργου Παπαδόπουλου, Δέσποινα

Πέθανε σε βαθιά γεράματα η σύζυγός του πρωτεργάτη της Χούντας της 21ης Απριλίου Γιώργου Παπαδόπουλου, Δέσποινα Παπαδοπούλου, έπειτα από σύντομη νοσηλεία σε νοσοκομείο.

Η Δέσποινα Παπαδοπούλου η οποία έμενε στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας νοσηλευόταν στην Α’ Παθολογική του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς» και έφυγε από τη ζωή στις 09:30 το πρωί του Σαββάτου, σε ηλικία 93 ετών. Ο θάνατος της συζύγου του δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου καταγράφηκε στις 18:30 και έγινε γνωστός λίγες ώρες αργότερα.

Ξεχασμένη σε ένα ισόγειο «εντόπισαν» τη γυναίκα του Γ. Παπαδόπουλου (φωτο)  - Epiloges

Επειτα από δεκαετή σχέση με τον Γιώργο Παπαδόπουλο, το 1970 μεσούσης της επταετούς δικτακτορίας, παντρεύτηκε τον… καλό της, με τον οποίο είχε ήδη αποκτήσει μια κόρη, την Υπερμαχεία, που πήρε το όνομά της από την Μικρασιάτισσα μητέρα της Δέσποινας. Πατέρας της Δέσποινας ήταν ο Νικόλαος Γάσπαρης, φανατικός αντιμοναρχικός και οπαδός του Νικολάου Πλαστήρα.

Η Δέσποινα Παπαδοπούλου Ηταν απόφοιτος της Σχολής Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και γνώρισε το 1959 τον Γιώργο Παπαδόπουλο στην Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού στο Πεδίον του Άρεως όπου εργαζόταν.

Ο τόπος και οι λεπτομέρειες της κηδείας της θα ανακοινωθούν εντός των προσεχών ωρών.

εικόνα: epiloges.tv

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]