Σκάνδαλο με ιερέα: Εγκατέλειψε την εκκλησία και διέφυγε στην Ιταλία με μια έφηβη

23 Νοεμβρίου 2023

Σκάνδαλο με ιερέα, εγκατέλειψε την εκκλησία και διέφυγε στην Ιταλία με μια έφηβη, η κοπέλα μόλις έχει τελειώσει το λύκειο, επέστρεψε για να την παντρευτεί.

Ο Άλεξ Κρόου είχε χειροτονηθεί διάκονος στην ενορία τον Ιούλιο του 2021, μόλις 2 χρόνια πριν ξεσπάσει το πρόσφατο σκάνδαλο.

Ο κ. Κρόου, ο οποίος ήταν ειδικός στη θεολογική μελέτη των δαιμόνων και του εξορκισμού, κατηγορήθηκε για μια συμπεριφορά «εντελώς ακατάλληλη για ιερέα» και ότι εγκατέλειψε την αποστολή του.

Οι δυο τους έφυγαν για την Ιταλία τον Ιούλιο και η καθολική αρχιεπισκοπή του Μόμπελ τον απομάκρυνε από τα ιερατικά του καθήκοντα.

Ο Αλεξάντερ Κρόου, 30 ετών, παντρεύτηκε την 18χρονη πρώην μαθήτρια του Καθολικού Λυκείου McGill-Toolen την Παρασκευή, τέσσερις μήνες αφότου διέφυγε μαζί της στην Ευρώπη, με πιστοποιητικό γάμου που κατατέθηκε στο δικαστήριο.

Το περιστατικό ώθησε το Γραφείο του Σερίφη της κομητείας Mobile και το Γραφείο του Εισαγγελέα της Περιφέρειας να ερευνήσουν τον κ. Κρόου για ισχυρισμούς ότι εμπλέκεται σε σεξουαλική παρενόχληση με την έφηβη ή άλλα κορίτσια στο γυμνάσιο.

Οι ερευνητές βρήκαν ένα ερωτικό γράμμα που προφανώς έγραψε ο κύριος Κρόου την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου φέτος στο κορίτσι, στο οποίο της εξέφραζε τις ερωτικές του επιθυμίες, ενώ ισχυριζόταν πως ήταν ήδη παντρεμένοι. Στο πιστοποιητικό γάμου πάντως, αμφότεροι δήλωσαν πως «εισερχόμαστε σε αυτόν τον γάμο εκούσια και όχι λόγω εξαναγκασμού ή αθέμιτης επιρροής». και σε μια ξεχωριστή επιστολή στον αδερφό του είπε ότι η απόφασή του να φύγει για την Ιταλία ήταν «το θέλημα του Ιησού».

Ωστόσο, μια δήλωση από τον τοπικό εισαγγελέα νωρίτερα αυτόν τον μήνα ανέφερε ότι δεν θα υποβληθεί ποινική δίωξη εναντίον του.

Η δεκαοχτάχρονη από την πλευρά της «αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση» που της έγινε όταν επέστρεψαν από το ταξίδι τους στην Ιταλία

«Εμφανίστηκε με φαινομενικά καλή υγεία και είπε ότι είναι ασφαλής», ανέφερε η δήλωση. «Χωρίς να μπορούμε να μιλήσουμε με τη νεαρή κυρία για αυτά τα γεγονότα, δεν έχουμε επαρκή αποδεκτά στοιχεία για να κατηγορήσουμε για έγκλημα. Ως εκ τούτου, αυτή η έρευνα έχει κλείσει προς το παρόν».

Η επιστολή που έστειλε ο Κρόου στο αδερφό του όταν βρισκόταν στην Ιταλία έλεγε:

«Ξέρουμε πώς φαίνεται, αλλά κάνουμε αυτό που μας λένε», έγραψε ο Κρόου στον αδελφό του. «Μην ανησυχείτε για εμάς. Αυτό είναι δύσκολο και για εκείνη, αλλά ξέρει ότι θα είναι πάντα ασφαλής αν κάνει το θέλημα του Ιησού. Πάντα θα σκεφτόμαστε και θα προσευχόμαστε για όλους εσάς, ιδιαίτερα για τις οικογένειες και τους φίλους μας. Παρακαλώ προσευχηθείτε και για εμάς. Το χρειαζόμαστε.’

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]