Έρχεται η κακοκαιρία “Alexis” και φέρνει τον χειμώνα

23 Νοεμβρίου 2023

Έρχεται η κακοκαιρία “Alexis” και φέρνει τον χειμώνα, καθώς ο καιρός αλλάζει δραματικά από το Σάββατο

Ο καιρός αναμένεται να αλλάξει άρδην προς το ψυχρότερο, με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, να προειδοποιεί για πτώση της θερμοκρασίας και χειμωνιάτικο σκηνικό.

Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης θα είναι ο καιρός την Πέμπτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικές βροχές και κυρίως τις πρωινές ώρες στο βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν βαθμιαία και τις βραδινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά και τα βόρεια θα σταματήσουν.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια και τα δυτικά. 

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5, στα δυτικά 5 με 6 μποφόρ και μόνο στα βορειοανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια και θα κυμανθεί από 08 έως 19 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 14-15 βαθμούς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]