Συνελήφθησαν στο Μενίδι Κούρδοι εξτρτεμιστές από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία

15 Νοεμβρίου 2023

Συνελήφθησαν στο Μενίδι Κούρδοι εξτρτεμιστές από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία – Το τούνελ με τα όπλα και οι υποψίες για επίθεση κατά του Ερντογάν. Είχαν στην κατοχή τουςσχεδιαγράμματα – εκπαιδευτικά για το πως να επιτίθενται σε οχήματα της τουρκικής αστυνομίας στις κουρδικές επαρχίες

Μια μεταφορά.όπλων με ταχύπλοο από τις Οινούσσες προς την Τουρκία το 2013. Μια υποψία στοχοποίησης της αυτοκινητοπομπής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα το 2017.

Σε βάρος των δύο ανδρών κουρδικής καταγωγής, ηλικίας 56 και 54 ετών, εκκρεμούσε ένα ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση του 2013 και μια καταδικαστική απόφαση φυλάκισης 3 ετών και 9 μηνών για επεισόδιο με αστυνομικούς στη Χαλκίδα, αντίστοιχα.

Εξάρχεια: Συνελήφθη Κούρδος με διεθνές ένταλμα σύλληψης για τρομοκρατία

Δύο αντιαρματικά LOW μιας χρήσης, καλάσνικοφ, πιστόλια, πολυβόλο, χειροβομβίδες, πυροκροτητές, μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης. Πρόκειται για μερικά από τα ευρήματα που είχαν εντοπιστεί το 2020 στο τούνελ βάθους 4 μέτρων και μήκους 25 μέτρων, της οδού Αυλώνος. Ανάμεσα στα 20 άτομα που είχαν προσαχθεί για το “στρατηγείο-γιάφκα”, ήταν και ο 54χρονος που συνελήφθη τη Δευτέρα από τις αρχές. Τρία χρόνια πριν, είχε απασχολήσει και πάλι την ΕΛ.ΑΣ., αυτή τη φορά για μια… ενδεχόμενη στοχοποίηση της αυτοκινητοπομπής του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επίσκεψη του στην Ελλάδα, το 2017.

Οι εμπλεκόμενοι σε βάρος των οποίων είχε σχηματιστεί δικογραφία, είχαν στην κατοχή τους… σχεδιαγράμματα – εκπαιδευτικά για το πως να επιτίθενται σε οχήματα της τουρκικής αστυνομίας στις κουρδικές επαρχίες, με τις αρχές να εξετάζουν αν στόχευαν να προσεγγίσουν με παρόμοιο τρόπο την προεδρική πομπή. Για το τούνελ των Σεπολίων, ο 54χρονος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 29 χρόνια, όμως αθωώθηκε τον περασμένο Μάιο.

Όσον αφορά τον 56χρονο, σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση μεταφοράς όπλων από τις Οινούσσες προς την Τουρκία το 2013 και έκτοτε κρυβόταν από τις αρχές. Όπως διαπιστώθηκε, είχε πλαστή ελληνική ταυτότητα, δίπλωμα και διαβατήριο.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, κατά την επιχείρηση για τη σύλληψη των δύο ανδρών, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πλαστά ταυτοποιητικά έγγραφα, συσκευές κινητής τηλεφωνίας, κάρτες αποθήκευσης δεδομένων, σπρέι πιπεριού και χρηματικό ποσό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]