Στη Βουλή σήμερα η συζήτηση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το δυστύχημα στα Τέμπη

15 Νοεμβρίου 2023

Στη Βουλή σήμερα η συζήτηση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το δυστύχημα στα Τέμπη

Σήμερα στις 10.00 το πρωί θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της πρότασης του ΚΚΕ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η πρόταση του ΚΚΕ για τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής για το δυστύχημα στα Τέμπη αναμένεται να γίνει δεκτή, καθώς όλα δείχνουν πως θα τη στηρίξει η ΝΔ, όπως έχει δηλώσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, αλλά και η Πλεύση Ελευθερίας, όπως δήλωσε η ίδια η πρόεδρος Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Τραγωδία Τέμπη: LIVE η συζήτηση στη Βουλή για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής  Documento

Τον χρόνο έναρξης της εξεταστικής επιτροπής και λήξης του χρόνου διερεύνησης της υπόθεσης του δυστυχήματος στα Τέμπη, θα καθορίσει η Ολομέλεια της Βουλής.

Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε σύσκεψη που έγινε, αποφασίστηκε τελικά να υπερψηφίσει την πρόταση του ΚΚΕ, καθώς, όπως αναφέρουν στελέχη του, δεν θέλει να θέσει προσχώματα στην έρευνα για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Θα επιμείνουμε μέχρι τέλους στην ανάγκη πλήρους διερεύνησης των πραγματικών αιτιών της σύγκρουσης των τρένων και της απόδοσης ευθυνών. Το οφείλουμε στη μνήμη των θυμάτων. Το οφείλουμε στους τραυματίες και τους διασωθέντες που ζουν με τον εφιάλτη της δραματικής ανάμνησης. Το οφείλουμε στους συγγενείς των θυμάτων. Κανείς δεν ξεχνά, κανείς δεν θα ξεχάσει. Όλα στο φως», ανέφεραν πηγές του κόμματος.

Αίτημα για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, κατέθεσε τη Δευτέρα το ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, ζήτησε να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των πρώην υπουργών των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ, Χρήστου Σπίρτζη και Κωνσταντίνου Καραμανλή, που σχετίζονται με πράξεις και παραλείψεις τους αναφορικά με την εκτέλεση της Σύμβασης 717/2014 με τίτλο «Ανάταξη και Αναβάθμιση του συστήματος Σηματοδότησης – Τηλεδιοίκησης και Αντικατάστασης 70 αλλαγών τροχιάς σε εντοπισμένα τμήματα του άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας» και οι οποίες οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και στην απώλεια 57 ανθρώπινων ζωών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]