Έφηβος 17χρονος ξυλοκοπήθηκε​​ μέχρι θανάτου από  ομαδική επίθεση έξω από το σχολείο (video)

14 Νοεμβρίου 2023

Έφηβος 17χρονος ξυλοκοπήθηκε​​ μέχρι θανάτου από  ομαδική επίθεση έξω από το σχολείο επειδή υπερασπίστηκε έναν φίλο που του έκαναν bullying. Βίντεο καταγράφουν την ώρα της επίθεσης.

Ένας έφηβος ξυλοκοπήθηκε άγρια ​​μέχρι θανάτου από έναν όχλο 15 άλλων παιδιών έξω από ένα σχολείο σε μια σοκαριστική πράξη βίας που περιγράφεται ως «αδιανόητη» από τον πατέρα του.

Ο Τζόναθαν Λιούις κατέληξε την προηγούμενη Τρίτη, έπειτα από νοσηλεία μίας εβδομάδας. Δέχθηκε επίθεση από περίπου 15 άτομα, κοντά στο σχολείο της πόλης Rancho, αφού υπερασπίστηκε ένα μικρότερο παιδί, που του έκαναν bullying, σύμφωνα με τον πατέρα του 17χρονου. 

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι δράστες έσπρωξαν επανειλημμένα τον 17χρονο πάνω σε φράχτη και τον χτύπησαν, όταν υπερασπίστηκε νεαρότερο φίλο του, που τον είχαν πετάξει μέσα σε κάδο. 

Η αστυνομία έφτασε στο σημείο έπειτα από αναφορές για τεράστια σύρραξη κοντά στο σχολείο, το απόγευμα της 1ης Νοεμβρίου. Όταν οι αστυνομικοί βρήκαν τον Τζόναθαν Λιούις, ο 17χρονος είχε τραύματα στο κεφάλι και αιμορραγούσε. Του έκαναν ΚΑΡΠΑ, προτού μεταφερθεί στο νοσοκομείο και διασωληνωθεί. 

Βίντεο που κυκλοφορούν στα social media και φέρεται να καταγράφουν την επίθεση, δείχνουν τον ανήλικο να υπερασπίζεται ένα παιδί, προτού πάνω από 12 άτομα του επιτεθούν και τον ρίξουν στο έδαφος.

Σκότωσαν 17χρονο που υπερασπίστηκε θύμα bullying- Τον ξυλοκόπησαν 15 άτομα

«Ο Τζόναθαν ήταν ένας στοργικός, δοτικός, ευγενικός νεαρός που αγαπούσε την κοινότητα και ενδιαφερόταν για τους άλλους», έγραψε ο πατέρας του σε σελίδα στο GoFundMe, που δημιουργήθηκε για τη συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες από τη νοσηλεία του 17χρονου. 

Ο έφηβος Τζόναθαν Λιούις πέθανε από τα τραύματά του αφού βρισκόταν σε μηχάνημα υποστήριξης ζωής

«Αυτή η φριχτή τραγωδία αντικατοπτρίζει τη διχαστική, βασισμένη στη σύγκρουση, αδιάφορη κατάσταση την οποία η κοινωνία μας και η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή», έγραψε ακόμη και αποκήρυξε τη βία. 

Ο έφηβος ήταν συνδεδεμένος με μηχάνημα υποστήριξης ζωής και υπήρχε ελπίδα ότι θα επιζούσε. Όμως ο πατέρας του είπε ότι δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή και πέθανε από τα τραύματά του.

Πριν από το θάνατό του, η οικογένεια είχε ξεκινήσει έναν έρανο του GoFundMe . Στη σελίδα ανέφεραν: “Είμαι βέβαιος ότι πολλοί από εσάς έχετε δει τα νέα στο Λας Βέγκας του γιου μας που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και έχει υποβληθεί σε υποστήριξη ζωής μετά από αυτό που οι ειδήσεις περιγράφουν ότι 15 άνθρωποι του επιτέθηκαν. Δεν μπορούμε να δημοσιεύσουμε οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, εκτός από το να πούμε ότι καταγγέλλουμε τη βία ως μέσο επίλυσης κοινωνιολογικών συγκρούσεων, πιστεύουμε ότι τα μέλη της κοινότητας μπορούν να συνυπάρξουν ειρηνικά και αγαπάμε τον γιο μας και όλα τα παιδιά με όλη μας την καρδιά!

Ο μπαμπάς του Τζόναθαν Λιούις κρατά το χέρι του γιου του στο νοσοκομείο
Ο μπαμπάς του Τζόναθαν Λιούις κρατάει το χέρι του γιου του στο νοσοκομείο

Η έρευνα για την επίθεση είναι σε εξέλιξη και μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί συλλήψεις. Ο πατέρας του Τζόναθαν Λιούις εξέφρασε την ελπίδα ο θάνατος του γιου του να οδηγήσει σε εντατικότερες προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπιστεί η βία ανηλίκων.

Με πληροφορίες από themirror.com

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]