Τρομακτικό βίντεο: Λιοντάρι το έσκασε από τσίρκο και κόβει βόλτες στους δρόμους της Ιταλίας

12 Νοεμβρίου 2023

Τρομακτικό βίντεο: Λιοντάρι το έσκασε από τσίρκο και κόβει βόλτες στους δρόμους της Ιταλίας

Ένα λιοντάρι προκάλεσε τεράστιο πανικό καθώς βρέθηκε να περιφέρεται στους δρόμους μιας πόλης κοντά στη Ρώμη αφού δραπέτευσε από το τσίρκο.

Ο Alessandro Grando, δήμαρχος της Λαδίσπολης, επιβεβαίωσε τη φυγή του ζώου του ζωολογικού κήπου και προειδοποίησε τους κατοίκους να παραμείνουν σε επαγρύπνηση καθώς προσπαθούσαν να βρουν το ζώο. Η αστυνομία εθεάθη να τρέχει στους δρόμους για να βρει το θανατηφόρο πλάσμα.

Το ζώο, το οποίο αργότερα βρέθηκε κοντά σε ένα υδάτινο ρεύμα δίπλα στο χώρο του τσίρκου, ακολουθεί το αμφιλεγόμενο τσίρκο που εμφανίστηκε στην πόλη.

Στιγμιότυπα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν το λιοντάρι, γνωστό ως Kimba, να περιφέρεται στους πολυσύχναστους δρόμους καθώς οι αυτοκινητιστές κάθονταν στα αυτοκίνητα με δυσπιστία. Ο δήμαρχος Grando επιβεβαίωσε ότι δεν είχε την εξουσία να εμποδίσει την είσοδο του τσίρκου στην πόλη, αν και εξέφρασε την αποδοκιμασία του, όπως και αρκετοί κάτοικοι που έστειλαν καταγγελίες.

Η δήλωση του δημάρχου για το λιοντάρι που δραπέτευσε έγραφε: “Ένα λιοντάρι δραπέτευσε από το τσίρκο. Παρακαλούμε να δώσετε απόλυτη προσοχή και να αποφύγετε την έξοδο από τα σπίτια σας μέχρι νεοτέρας”. Η αστυνομία και οι πυροσβέστες δημιούργησαν ένα κέντρο υλικοτεχνικής διοίκησης για να αντιμετωπίσουν το ζώο που διέφυγε, ανέφερε η RaiNews.

Ένα τμήμα της ιστορικής Via Aurelia έκλεισε καθώς συνεχιζόταν η έρευνα. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Corriere della Sera, κτηνίατροι οπλισμένοι με τουφέκια πυροβόλησαν το λιοντάρι με ηρεμία, αλλά η προσπάθεια απέτυχε.

Η αστυνομία και τα μέλη του τσίρκου πέρασαν αρκετές ώρες κυνηγώντας το ζώο προτού τελικά συλληφθεί κατά μήκος του ρέματος Sanguinara.

Ο δήμαρχος Grando είπε: “Για όσους θα αρχίσουν να ρωτούν: γιατί φέρνετε τσίρκο με ζώα στη Λαδίσπολη; Γιατί ο δήμαρχος εξουσιοδότησε το τσίρκο; Η ​​απάντηση είναι ότι δεν έχω εξουσιοδοτήσει τίποτα, δεν είναι στο χέρι μου να να το κάνουμε και ότι δυστυχώς δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε τα τσίρκα με ζώα να έρχονται στην πόλη μας.

«Ελπίζω ότι αυτό το επεισόδιο μπορεί να ταράξει κάποιες συνειδήσεις και ότι επιτέλους μπορούμε να βάλουμε ένα τέλος στην εκμετάλλευση των ζώων στα τσίρκα». Σύντομα ακολούθησαν σχόλια από την Οίπα, που ζητούσαν τη θέσπιση νόμων που απαγορεύουν τις παραστάσεις ζώων στα τσίρκο.

Λιοντάρι τσίρκου στους δρόμους της Ιταλίας
Λιοντάρι στους δρόμους της Ιταλίας
Λιοντάρι που περιφέρεται στους δρόμους
Λιοντάρι στους δρόμους της Ιταλίας

Εξέφρασαν την «ελπίδα τους για την εισαγωγή ενός νόμου που απαγορεύει τα τσίρκο με ζώα, σε συμμόρφωση επίσης με το νέο άρθρο 9 του Συντάγματος που προστατεύει το περιβάλλον, τη βιοποικιλότητα και τα οικοσυστήματα, επίσης προς το συμφέρον των μελλοντικών γενεών». Η Ιταλική Ένωση για την Προστασία των Ζώων και του Περιβάλλοντος ζήτησε το λιοντάρι ούτε να «θανατωθεί» ούτε να «επιστραφεί στα κλουβιά των κίρους».

Πηγή:dailystar.co.uk

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]