Ο «ξυπόλητος μαραθωνοδρόμος» ξανατρέχει με μια “μπάλα” 50κιλών γεμάτη με σκουπίδια από τη θάλασσα

11 Νοεμβρίου 2023

Ο «ξυπόλητος μαραθωνοδρόμος» ξανατρέχει με μια “μπάλα” 50κιλών γεμάτη με σκουπίδια από τη θάλασσα την οποία θα σέρνει μαζί του και στα 42.195 μέτρα του Μαραθωνίου

Πριν δέκα χρόνια στις 11 Νοεμβρίου 2013 τα βλέμματα όσων παρακολουθούσαν τη διεξαγωγή του Μαραθωνίου συγκέντρωσε ένας δρομέας, ο οποίος έκανε την απόσταση των 42.195 μέτρων ξυπόλητος, με αποτέλεσμα να τερματίσει κατάκοπος και με τραύματα στα πόδια από την υπερπροσπάθεια, ενώ τον παρέλαβε ασθενοφόρο από το Καλλιμάρμαρο.

Αυτός ο… «ωραίος τρελός» είναι ο γνωστός κομμωτής Θάνος Τσάκλας, ο οποίος δέκα χρόνια μετά αποφάσισε να ξανακατέβει στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, θέτοντας όμως στον εαυτό του μία ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση.

Ειδικότερα, αποφάσισε να διανύσει ξανά την απόσταση του Μαραθωνίου ξυπόλητος αλλά αυτή τη φορά θα τραβά με το σώμα του και μία μεγάλη πλαστική μάζα, βάρους 50 περίπου κιλών, θέλοντας να δώσει το δικό του μήνυμα για τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυτή η μεγάλη «μπάλα», που θα σέρνει μαζί του και στα 42.195 μέτρα του Μαραθωνίου, αποτελείται από πλαστικά σκουπίδια, σακούλες, μπουκάλια, δίχτυα, σαγιονάρες, μπουκάλια αντηλιακών, ποτήρια του καφέ, σπασμένα καφάσια και άλλα πολλά αντικείμενα που συνέλεξε ο ίδιος από θάλασσες και παραλίες της Ελλάδας.

Μάλιστα, στη μεγάλη αυτή μάζα από πλαστικό θα έχει δεμένο και ένα καμένο δέντρο που προέρχεται από δάσος που επλήγη φέτος από τις καταστροφικές φωτιές του καλοκαιριού.

Πέραν από τη δυσκολία του παράτολμου αυτού εγχειρήματος, η κίνηση αυτή έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς όποιος επιλέξει να στηρίξει αυτή την πρωτοβουλία με λίγα χρήματα, το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα παραδοθεί στον σύλλογο γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «ΦΛΟΓΑ».

«Μία πράξη αφύπνισης, διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης»

Αναλυτικά, στην ανάρτησή του ο Θάνος Τσάκλας αναφέρει: «Το λοιπόν… στις 12 Νοεμβρίου πρώτα ο Θεός, όπως έχω ανακοινώσει εδώ και καιρό, θα τρέξω τον κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας δοκιμάζοντας ψυχή και σώμα κόντρα στα 42.195 μέτρα.

Μόνο που φέτος η ατομική μου συμμετοχή, πέρα από αγωνιστική, θα ειναι και μια πράξη αφύπνισης, διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης.

Έχω περισυλλέξει από τις αρχές του καλοκαιριού μαζί με φίλους από θάλασσες, ακτές και ποτάμια της Ελλάδας πλαστικά σκουπιδια, σακούλες, μπουκάλια, δίχτυα, σαγιονάρες, μπουκάλια αντηλιακών, μπουκάλια λαδιών αυτοκίνητου, ποτήρια του καφέ, σπασμένα καφάσια και άλλα πολλά που δεν βάζει ο νους σας, τα έχω ράψει μεταξύ τους με χοντρή πετονιά και tie wraps κι έτσι δημιούργησα μια μεγάλη πλαστική μάζα, την οποία θα δέσω με ιμάντες επάνω μου και θα τα τραβήξω με το σώμα μου απ’ τον Μαραθώνα εως το Καλλιμάρμαρο. Πίσω από τα πλαστικά σκουπιδια, τα οποία θα σκότωναν κάποιο θαλάσσιο ζωάκι, πριν σκοτώσει εμάς μέσω της τροφικής αλυσίδας, έχω δεμένο κι ένα καμμένο δέντρο απο τα καμμένα δάση μας. Όλα τα παραπάνω να τονίσω ότι θα τα τραβήξω ΞΥΠΟΛΗΤΟΣ με την βοήθεια του Θεού και των ανθρώπων που θα δώσουν το παρόν σε κάποιο σημείο της διαδρομής για να μου δώσουν κουράγιο.

Η πράξη αφύπνισης και αλληλεγγύης θα κλείσει με τον τερματισμό μου στο Παναθηναϊκο στάδιο.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους και περιμένω να σας δω από κοντά στην υπεράνθρωπη προσπάθεια μου».

Εμείς να του ευχηθούμε καλή επιτυχία στο εγχείρημα του.

Πηγή:flash.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]