Δεμένοι στα καθίσματά τους βρέθηκαν οι δύο άτυχοι πιλότοι του διθέσιου αεροσκάφους (video)

10 Νοεμβρίου 2023

Δεμένοι στα καθίσματά τους βρέθηκαν οι δύο άτυχοι πιλότοι του διθέσιου αεροσκάφους, που κατέπεσε στη θάλασσα του Μάλεμε στη Κρήτη.

Δεμένοι στα καθίσματά τους στα 2,5 μέτρα βρέθηκαν οι δύο επιβαίνοντες, 61 και 66 ετών, του μονοκινητήριου που έπεσε στη θάλασσα. Τα  θύματα, ανήκαν στην αερολέσχη Δυτικής Αθήνας. Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός πως δεν είχαν λάβει άδεια από την Πολεμική Αεροπορία για προσγείωση στο Μάλεμε, ούτε και έγκριση προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Σούδας. 

xania__4_

Τα θύματα ήταν καλοί φίλοι και μοιράζονταν το πάθος τους για τους αιθέρες. Ο 60χρονος πιλότος του μονοκινητήριου αεροσκάφους είναι πρόεδρος της αερολέσχης Δυτικής Αθήνας και ο συγκυβερνήτης 61 χρονών μέλος της ίδιας Αερολέσχης και πατέρας δύο παιδιών. 

xania__3_

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, με δεδομένη την πολύ μεγάλη εμπειρία του άτυχου κυβερνήτη,  δεν αποκλείεται να υπήρξε απώλεια στήριξης με απότομη κλίση προς τα κάτω. Εξαιτίας της χαμηλής πτήσης είναι πολύ πιθανό, να μην υπήρχε ο χρόνος για να αναστραφεί η πτώση του σκάφους.

xania__2_

Φως στα ακριβή αίτια θανάτου των δύο θυμάτων, αναμένεται να ρίξει η νεκροψία – νεκροτομή ενώ τα συντρίμμια θα μεταφερθούν σε κλειστό χώρο του αεροδρομίου του Μάλεμε προκειμένου να εξεταστούν από εμπειρογνώμονα.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου-Επιμέλεια: Νίκος Κοντορούσης

Πηγή:ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]