Η μικρή 8χρονη αρνείται να γυρίσει στο σπίτι με την μητέρα της -«Δεν νιώθω ότι είσαι εσύ η μαμά μου» (βίντεο)

9 Νοεμβρίου 2023

Η μικρή 8χρονη αρνείται να γυρίσει στο σπίτι με την μητέρα της «δεν νιώθω ότι είσαι εσύ η μαμά μου», «Εγώ δεν θέλω να είμαι μαζί σου»,  «από μικρή φοβάμαι ότι θα με ξαναχτυπήσεις» ανέφερε μεταξύ άλλων η 8χρονη.

Μια θλιβερή περιπέτεια έζησε πριν από λίγες μέρες ένα 8χρονο παιδί, θύμα ενδοοικογενειακής βίας στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας. Το 8χρονο κορίτσι κρατήθηκε στο ΑΤ από το απόγευμα μέχρι την επόμενη ημέρα το πρωί, κοιμόταν νηστικό στην αυλή σε πλαστικές καρέκλες και σε έναν διάδρομο.

Σύμφωνα με τους ανάδοχους γονείς του 8χρονου κοριτσιού ο Αξιωματικός Υπηρεσίας ισχυρίσθηκε ότι δεν έβρισκε κάποιον στην εισαγγελία να του υποδείξει περαιτέρω ενέργειες κι έτσι το παιδί κρατήθηκε στο Τμήμα.

Όπως αναφέρει το kallitheaonline.gr, ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί γιατί δεν ενημερώθηκε άμεσα κάποιος να παραλάβει το 8χρονο κοριτσάκι ώστε να μην περάσει το βράδυ στο ΑΤ Καλλιθέας. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να προσφέρει στο μικρό κοριτσάκι ένα γεύμα, καθώς και οι ανάδοχοι γονείς και η βιολογική του μητέρα ήταν όλοι κρατούμενοι και δεν μπορούσαν να βγουν.

Την ίδια στιγμή πηγές από την Εισαγγελία αναφέρουν ότι δόθηκε προφορική εισαγγελική εντολή να ειδοποιηθεί πρόσωπο του οικογενειακού περιβάλλοντος να παραλάβει το παιδί από το Τμήμα κάτι που δεν έγινε πάρα την επόμενη ημέρα.

18 μήνες φυλακή στην μητέρα

Όλα αρχίζουν όταν ο πατέρας του παιδιού κατήγγειλε την βιολογική μητέρα της 8χρονης για ξυλοδαρμό σε βάρος του παιδιού.

Με απόφαση του Πρωτοδικείου Ροδόπης (51/2020) η επιμέλεια του παιδιού δίνεται στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας και στη συνέχεια εντάσσεται σε ανάδοχη οικογένεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΠΕΝ Καλλιθέας ποτέ δεν σταμάτησε να λειτουργεί.

Τον Φεβρουάριο του 2023, η βιολογική μητέρα του παιδιού, 40 ετών από το Ουζμπεκιστάν, καταδικάζεται από το τριμελές Πλημμελειοδικείο Ροδόπης σε 18 μήνες φυλάκιση για σωματικές βλάβες κατ’ εξακολούθηση σε βάρος της 8χρονης και συγκεκριμένα για την περίοδο από τον Ιανουάριο του 2018 έως τον Ιανουάριο του 2019.

Τον Οκτώβριο του 2023 το Πρωτοδικείο Ροδόπης με νέα απόφαση του (213/2023) δίνει την επιμέλεια της 8χρονης στην μητέρα της υπό τον όρο η 40χρονη να συνεργάζεται με τις αρμόδιες για τους ανηλίκους υπηρεσίες, ενώ η 8χρονη ήδη βρίσκεται στην ανάδοχη οικογένεια στην Αθήνα.

«Δεν θέλω να φύγω»

Προ ημερών στις 26 Οκτωβρίου 2023 η μητέρα της 8χρονης μεταβαίνει στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας για να την παραλάβει με το κοριτσάκι να αρνείται επίμονα να την ακολουθήσει.

Η Πρόεδρος του ΠΕΝ, Ηρώ Ζερβάκη αναφέρει στην 40χρονη μητέρα ότι έπειτα από 4 χρόνια στην ανάδοχη οικογένεια δεν θα είναι εύκολο για το παιδί να εγκαταλείψει τα πάντα από την μια μέρα στην άλλη και ότι η εισήγηση της κοινωνικής υπηρεσίας του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου είναι να δοθεί μια προθεσμία ορισμένων ημερών για την προσαρμογή και προετοιμασία του παιδιού για την επαναφορά του στην βιολογική του οικογένεια. Πράγματι, αυτό διέταξε και η Εισαγγελέας Ανηλίκων.

Πάραυτα η βιολογική μητέρα της 8χρονης εμφανίστηκε ανένδοτη με το μικρό κοριτσάκι να αναφέρει ότι δεν θέλει να ακολουθήσει αναγκαστικά τη μητέρα του.

Η συνάντηση διακόπηκε με την συνέχεια να δίνεται στο ΑΤ Καλλιθέας με την 40χρονη να ζητά την ποινική δίωξη για αρπαγή ανηλίκου της Προέδρου του ΠΕΝ, Ηρώς Ζερβάκη αλλά και των ανάδοχων γονιών της 8χρονης. Οι ανάδοχοι γονείς της 8χρονης με τη σειρά του μήνυσαν την 40χρονη για ψευδή καταμήνυση με συνέπεια να κρατηθούν άπαντες για να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία την επόμενη ημέρα. Μεταξύ αυτών και το 8χρονο κοριτσάκι που έβγαλε τη νύχτα στο προαύλιο έξω από τα κρατητήρια του ΑΤ Καλλιθέας.

Συγκεκριμένα, το παιδί έμεινε στο ΑΤ Καλλιθέας ολόκληρη τη νύχτα από τις 5 το απόγευμα της 26ης Οκτωβρίου μέχρι τουλάχιστον το επόμενο πρωί της 27ης Οκτωβρίου. Όπως ανέφερε η ανάδοχη μητέρα της εξαιτίας της περιπέτειας που βίωνε από το πρωί το παιδί ψυχολογικά ήταν ράκος. Σαν να μην έφτανε αυτό, η 8χρονη αναγκάστηκε να κοιμηθεί στην αυλή του ΑΤ Καλλιθέας και στις περίπου στις 3 τη νύχτα η ανάδοχη μητέρα πήρε το παιδί από την αυλή και το κοίμησε επάνω της σε έναν διάδρομο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και υπήρχε πρόσωπο να παραλάβει το παιδί, αυτό το πρόσωπο δεν κλήθηκε ποτέ μέχρι το επόμενο πρωί, δηλαδή αφού το 8χρονο κοριτσάκι έβγαλε τη νύχτα σαν να είναι κρατούμενο. Και αυτό το πρόσωπο ήταν η γιαγιά και συγκεκριμένα η μητέρα της ανάδοχης μητέρας της 8χρονης.

Μέχρι και σήμερα παραμένει άγνωστο με ποια εισαγγελική εντολή το παιδί κρατήθηκε στο ΑΤ Καλλιθέας ή ποιος αστυνομικός διέταξε την παραμονή της 8χρονης υπό τις άθλιες αυτές συνθήκες μέσα στο ΑΤ.

«Δεν νιώθω ότι είσαι εσύ η μαμά μου»

Η περιπέτεια για την 8χρονη δεν έληξε εκεί καθώς χθες Τρίτη (7/11) παραλίγο να βρεθεί εκ νέου στο ΑΤ Καλλιθέας.

Η προθεσμία που είχε δώσει η Εισαγγελία Ανηλίκων από την 1η Νοεμβρίου να παραμείνει το παιδί στο ΠΕΝ και να γίνουν όλα όσα χρειάζεται για την προσαρμογή και την προετοιμασία του παιδιού για την επιστροφή του στην Ροδόπη και πράγματι οι βιολογικοί γονείς της 8χρονης έληγε χθες (7/11). Οι βιολογικοί γονείς της 8χρονης έσπευσαν στο ΠΕΝ για να την παραλάβουν ωστόσο ήρθαν αντιμέτωποι ακόμα μια φορά με το ίδιο το παιδί να δηλώνει ανοιχτά ότι δεν επιθυμεί να επιστρέψει σε αυτούς, καθώς όπως ανέφερε αρκετές φορές, φοβόταν.

Η 8χρονη επί μιάσιση ώρα ενώπιων της βιολογικής της μητέρας, δύο δικηγόρων, δύο κοινωνικών λειτουργών της Περιφέρειας Αττικής, της Κοινωνικής λειτουργού, της Ψυχολόγου και δύο εκπροσώπων από το ΔΣ του ΠΕΝ, καθώς και δύο δικαστικών επιμελητών που κατέγραφαν τα πάντα εξήγησε του λόγους για τους οποίους δεν επιθυμεί να γυρίσει στην μητέρα της.

Η 8χρονη απαντούσε με περίσσιο θάρρος για την ηλικία της στις ερωτήσεις των κοινωνικών λειτουργών και της ψυχολόγου, αλλά και της βιολογικής μητέρας της.

«Εγώ δεν θέλω να είμαι μαζί σου», «δεν νιώθω ότι είσαι εσύ η μαμά μου», «από μικρή φοβάμαι ότι θα με ξαναχτυπήσεις» ανέφερε μεταξύ άλλων η 8χρονη.

Ωστόσο, δεδομένης της άρνησης του παιδιού να ακολουθήσει την βιολογική μητέρα συμφωνήθηκε οι ανάδοχοι γονείς να συναντηθούν σήμερα με τους βιολογικούς γονείς του παιδιού παρουσία των κοινωνικών λειτουργών της Περιφέρειας με σκοπό να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή φόρμουλα η οποία δεν θα στερήσει από το παιδί την ορθή ψυχοπνευματική του ανάπτυξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ανάδοχοι γονείς έχουν κατ’ επανάληψη επιδιώξει την συνεργασία με τους βιολογικούς γονείς.

Σε κάθε περίπτωση, ένα 8χρονο κοριτσάκι το οποίο μάλιστα προέρχεται από ένα κακοποιητικό περιβάλλον και μετά από τέτοια περιπέτεια που έζησε εκείνη την ημέρα δίνοντας μάχη μόνο του να πείσει τους μεγάλους ότι φοβάται να γυρίσει στους βιολογικούς τους γονείς, δεν ανήκει να βγάζει τη νύχτα σε αστυνομικό τμήμα… νηστικό… πεταμένο σαν το σακί είτε στην αυλή, είτε στον διάδρομο.

Πηγή: kallitheaonline.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]