Συναντήθηκαν Μητσοτάκης με Κασσελάκη στη Βουλή – «Καλή αρχή» (βίντεο)

1 Νοεμβρίου 2023

Περίπου μία ώρα κράτησε η πρώτη συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή

Στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή συναντήθηκαν για περίπου μία ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκαν πρώτη φορά μετά την εκλογή Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. Κασσελάκη για τις θέσεις της χώρας αναφορικά με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, για τις συζητήσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και για τις προοπτικές μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, καθώς και για τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, ενώ δήλωσε ότι είναι πάντα στη διάθεση του κ. Κασσελάκη, όπως και των άλλων πολιτικών αρχηγών για την ενημέρωσή τους.


«Καλημέρα και καλό μήνα», είπε ο Μητσοτάκης μόλις είδε τον Κασσελάκη

«Καλημέρα και καλό μήνα και συγχαρητήρια για την εκλογή σας. Προσαρμοστήκατε στους καινούργιους χώρους;», ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος απάντησε: «Στη Βουλή όχι ακόμα, αλλά μια μέρα εύχομαι πλήρως. Στο κομματικό περιβάλλον σίγουρα, και στην Ελλάδα. Οπως ξέρετε, έχουμε ευθύνη να φέρουμε τους απόδημους πίσω. Είναι εθνική ευθύνη, είναι εθνικό στοίχημα οι απόδημοι να μπορούν να προσφέρουν στην πατρίδα τους, σε μια χώρα με ισονομία και ισοπολιτεία».

«Έχουμε κάνει μια καλή αρχή με το νομοσχέδιο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της πατρίδας μας και κατοικούν στο εξωτερικό να ψηφίσουν από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους. Νομίζω ότι σε αυτό έχουμε ένα εθνικό χρέος όλα τα κόμματα να κινητοποιήσουμε τους Έλληνες», σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης, για να απαντήσει ο κ. Κασσελάκης: «Είναι δικαίωμα στο εκλέγειν και όχι στο εκλέγεσθαι. Πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να δώσουμε περιφέρειες στους ομογενείς, ώστε να μπορούν να εκλέγουν οι ίδιοι εκπροσώπους της δικής τους κοινότητας». «Ο εκλογικός νόμος είναι καθορισμένος και το πρόσθετο δικαίωμα του εκλέγεσθαι το έχει ο κάθε Έλληνας πολίτης είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Φαντάζομαι, αυτό ανάμεσα σε πολλά άλλα θα το συζητήσουμε», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, εξερχόμενος από το γραφείο του πρωθυπουργού, δεν έκανε καμία δήλωση στους δημοσιογράφους και κατευθύνθηκε στο γραφείο του  στη Βουλή σιωπηλός. Εκεί συνάντησε τον υποτομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη, τον τομεάρχη Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη, και την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δώρα Αυγέρη, προκειμένου να συσκεφθούν για τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σημειώνεται ότι η πρόσκληση για συνάντηση στον κ. Κασσελάκη είχε απευθυνθεί από τον πρωθυπουργό από την ημέρα που του τηλεφώνησε να τον συγχαρεί για την εκλογή του και έτσι πριν από λίγες ημέρες κλείστηκε το ραντεβού.


[There are no radio stations in the database]