Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στη Δυτική Αττική -«Ναρκωτικά, όπλα, πυροβολισμοί»

30 Οκτωβρίου 2023

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στη Δυτική Αττική -«Ναρκωτικά, όπλα, πυροβολισμοί»

Στο «κόκκινο» είναι η εγκληματικότητα στη Δυτική Αττική, με τους κατοίκους να φοβούνται ακόμη και για τη ζωή τους…

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, πολίτες και εργαζόμενοι δέχονται καθημερινά απειλές ακόμη και για τη ζωή τους.

Σε αρκετούς δρόμους επικρατεί το απόλυτο σκοτάδι, ενώ η ίδια εικόνα επικρατεί και στο Ζεφύρι, όπου οι αστυνομικοί κάνουν συχνά επιχειρήσεις για όπλα και ναρκωτικά.

«Ναρκωτικά, όπλα και πυροβολισμοί ακούγονται συχνά», λέει κάτοικος που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του.

Στο δρομολόγιο 735 που ξεκινά από τις Αχαρνές και φτάνει μέχρι τα Κάτω Πατήσια, οι εικόνες που μπορεί να αντικρίσει κανείς είναι σοκαριστικές. Στο λεωφορείο μπορεί να βρει κανείς από σκουπίδια, ακόμη και αποτσίγαρα, χάπια και σύριγγες.

«Με έχουν απειλήσει με τη ζωή μου. Μου έχουν πει “θα σας κόψουμε το κεφάλι”», αποκαλύπτει οδηγός λεωφορείου που κάνει χρέη στο Μενίδι.

Στα πίσω καθίσματα του λεωφορείου οδηγοί και επιβάτες αντικρίζουν καθημερινά τους εμπόρους ναρκωτικών να κάνουν τις συναλλαγές τους.

«Πλακώνονταν στα πίσω καθίσματα και με μαχαίρια απειλούσαν ο ένας τον άλλο», συνεχίζει να περιγράφει ο οδηγός του λεωφορείου, για να προσθέσει: «Έχω σκεφτεί να σταματήσω στη μέση το δρομολόγιο και να πάω σπίτι μου».

Αυτή είναι η καθημερινότητα που οι μόνιμοι κάτοικοι στο Μενίδι καλούνται να αντιμετωπίσουν, χωρίς κανείς να μπορεί να τους βοηθήσει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]