Αίθριος ο καιρός σήμερα Δευτέρα

30 Οκτωβρίου 2023

Σήμερα Δευτέρα 30/10/2023 ο καιρός στα δυτικά και βόρεια θα είναι αίθριος, αν και υπάρχει η πιθανότητα το μεσημέρι σε περιοχές της Μακεδονίας να συννεφιάσει και βρέξει λίγο τοπικά.

Στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, η συννεφιά θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνή και θα σημειωθούν μικρής διάρκειας ασθενείς βροχές μέχρι το απόγευμα. Εκτός από την ανατολική ηπειρωτική χώρα, τέτοιου είδους διάσπαρτες βροχές προβλέπονται και στο Αιγαίο, πλην του βορείου τμήματος, όπου τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγαλύτερα.

Τα μικρής σημασίας φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα έχουν σταματήσει. Αλλά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα δημιουργηθούν ομίχλες και η ορατότητα θα είναι περιορισμένη.

Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά, παραμένοντας στα υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει το μεσημέρι τους 23-25 στα βόρεια, 24-27 στα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Μέχρι 25-26 βαθμούς θα φτάσουν οι μέγιστες στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βορειοδυτικές διευθύνσεις στο Ιόνιο, ασθενείς 2-3 μποφόρ. Βοριάδες στο Αιγαίο, σε ήπιες εντάσεις 2-4, τοπικά 5 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αττική & Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα ψιλόβροχου στα κεντροβόρεια και δυτικά του νομού μέχρι το μεσημέρι. Η μέρα θα ξεκινήσει με ομίχλες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17-28 βαθμούς, με ένα ήπιο βοριαδάκι στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 2-3 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπεται αίθριος καιρός, με ηλιοφάνεια, τοπικές νεφώσεις, και μικρή πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16-24 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς 2-3 μποφόρ.


[There are no radio stations in the database]