Εξηγήσεις για το ρέμα της Ραφήνας

27 Οκτωβρίου 2023


Ο ανάδοχος του έργου είναι ο υπεύθυνος για τον καθαρισμό στο ρέμα της Ραφήνας, όπως ξεκαθαρίζει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μετά την αυτοψία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια ο οποίος σε έντονο τόνο ζήτησε να παρθούν μέτρα τώρα. Ακολούθησε ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής που διευκρίνισε ότι δεν έχει αρμοδιότητα, «δείχνοντας» το ΥΠΟΜΕ ως υπεύθυνο.

Το σημαντικό βέβαια, είναι ότι το έργο θα προχωρήσει. Σύμφωνα με τα όσα διευκρίνισε το υπουργείο Υποδομών, προβλέπεται ο καθαρισμός του ρέματος στο συγκεκριμένο τμήμα που περιλαμβάνει η εργολαβία.

Το χρονικό

Τον Απρίλιο, όταν τα μηχανήματα του αναδόχου προσέγγισαν το ρέμα προκειμένου να εκτελέσουν τις πρόδρομες εργασίες καθαρισμού της κοίτης καθώς και χωματουργικές εργασίες, οι εργασίες διακόπηκαν ύστερα από τις έντονες διαμαρτυρίες πολιτών.

Εν συνεχεία, κατατέθηκε στο ΣτΕ αίτημα αναστολής και έκδοσης διαταγής για τη διακοπή των εργασιών έως την εκδίκαση της προσφυγής.

Τον Μάιο, εκδόθηκε προσωρινή διαταγή αναστολής εκτέλεσης των εργασιών. Τέσσερις περίπου μήνες μετά, τον Σεπτέμβριο, κοινοποιήθηκε στο υπουργείο απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ, με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής κατά των ανωτέρω.

Προχθές, μηχανήματα του αναδόχου προσέγγισαν το έργο προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες καθαρισμού της κοίτης του ρέματος.


[There are no radio stations in the database]