Αχαΐα: Ερευνα για το θάνατο των δύο βρεφών – Θα μιλήσει ο γονιδιακός έλεγχος

27 Οκτωβρίου 2023

Τα δεκάδες ερωτήματα που προκύπτουν από τον αιφνίδιο θάνατο δύο βρεφών της ίδιας οικογένειας στην Κάτω Αχαΐα και μάλιστα σε διάστημα ενός χρόνου προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελίας για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Μιας υπόθεσης που έχει συγκλονίσει τη τοπική κοινωνία και που «καλύπτεται» γύρω απο ένα μυστήριο, με τους γιατρούς να συνεχίζουν να αναζητούν απαντήσεις για το χαμό των δύο παιδιών.

Σύμφωνα με όλα όσα έχουν γίνει γνωστά, το πρώτο κοριτσάκι ήταν μόλις 20 ημερών και πέθανε κάτω απο αδιευκρινίστες συνθήκες τον Ιούλιο του 2022. Το δεύτερο ήταν δύο μηνών και έφυγε από τη ζωή την περασμένη εβδομάδα μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Το βρέφος νοσηλεύθηκε αρχικά έπειτα από εκδήλωση σπασμών στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα, και έπειτα από τρεις ημέρες μεταφέρθηκε στο Παίδων «Αγία Σοφία» στην Αθήνα.

Τραγική φιγούρα η 23χρονη μητέρα η οποία, όπως λένε πληροφορίες, μεγάλωσε σε κακοποιητικό περιβάλλον. Σε τηλεοπτικές της δηλώσεις ανέφερε, ανάμεσα στα άλλα, ότι οι γιατροί δεν γνώριζαν την αιτία των σπασμών. «Είχε ένα σύμπτωμα στο σπίτι. Γύρναγαν τα μάτια της και έκλαιγε. Πήγαμε στο Κέντρο Υγείας Αχαγιάς και το παιδί συνήλθε. Μας είπαν δεν είναι κάτι, είχε σωστούς σφυγμούς, αλλά επειδή ήταν νεογνό μάς έστειλαν στο Καραμανδάνειο».

Τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο των δύο παιδιών παραμένουν (για την ώρα) αδιευκρίνιστα. Απαντήσεις αναμένεται να δώσει ο γονιδιακός έλεγχος, καθώς εκτιμάται πως υπάρχει γονιδιακό υπόβαθρο.

Σημειώνεται, οτι η 23χρονη μητέρα σε ηλικία 14 ετών έχασε και την αδελφή της. «Νοσηλευόταν στο Αγία Σοφία η αδερφή μου και μετά το εξιτήριο που πήρε, έφυγε».

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις


[There are no radio stations in the database]