Η νο 1 βιταμίνη που ενισχύει το ανοσοποιητικό και προστατεύει από Covid-19 και ιώσεις

26 Οκτωβρίου 2023

Αυτή η λιποδιαλυτή βιταμίνη, παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας των οστών, των μυών και του ανοσοποιητικού συστήματος.

Αυτή η θρεπτική βιταμίνη είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης από την COVID-19. Έρευνες έδειξαν ότι η ύπαρξη υγιών επιπέδων αυτής της βιταμίνης μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα υγιές και να προστατεύσει από ασθένειες του αναπνευστικού γενικά.

  • Ρυθμίζει την απορρόφηση του ασβεστίου και του φωσφόρου από το έντερο, τα οποία είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της υγείας των οστών.
  • Ενισχύει την ανάπτυξη και την αντοχή των οστών.
  • Συμβάλλει στην αποκατάσταση των οστών μετά από τραυματισμό ή ασθένεια.
  • Διευκολύνει τη μυϊκή λειτουργία.
  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
πηγή social media

Πώς η βιταμίνη D επηρεάζει την υγεία του ανοσοποιητικού;

Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού σας συστήματος – το οποίο είναι η πρώτη γραμμή άμυνας του σώματός σας έναντι λοιμώξεων και ασθενειών.

Αυτή η βιταμίνη παίζει σημαντικό ρόλο στην προώθηση της ανοσολογικής απόκρισης. Έχει αντιφλεγμονώδεις και ανοσορυθμιστικές ιδιότητες και είναι ζωτικής σημασίας για την ενεργοποίηση της άμυνας του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η βιταμίνη D είναι γνωστό ότι ενισχύει τη λειτουργία των κυττάρων του ανοσοποιητικού, συμπεριλαμβανομένων των Τ κυττάρων και των μακροφάγων, που προστατεύουν το σώμα σας από παθογόνα.

Μάλιστα, η βιταμίνη D είναι τόσο σημαντική για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος που τα χαμηλά επίπεδα της έχουν συσχετιστεί με αυξημένη ευαισθησία σε λοιμώξεις, ασθένειες και διαταραχές που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό.

Για παράδειγμα, τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο αναπνευστικών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της φυματίωσης, του άσθματος και της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ), καθώς και ιογενών και βακτηριακών λοιμώξεων του αναπνευστικού.

Επιπλέον, η ανεπάρκεια βιταμίνης D έχει συνδεθεί με μειωμένη λειτουργία των πνευμόνων, η οποία μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα του σώματός σας να καταπολεμά τις λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Βιταμίνη D και πηγές

  • Από την έκθεση στον ήλιο.
  • Από τη διατροφή, όπως τα λιπαρά ψάρια, τα αυγά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα εμπλουτισμένα τρόφιμα.
  • Από συμπληρώματα διατροφής.

Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη βιταμίνης D για τους ενήλικες είναι 15 μg (600 IU). Οι ανάγκες σε βιταμίνη D μπορεί να είναι υψηλότερες για ορισμένες ομάδες πληθυσμού, όπως τα άτομα με σκούρο δέρμα, τα άτομα που ζουν σε βόρειες περιοχές ή τα άτομα που δεν εκτίθενται συχνά στον ήλιο.

Είναι σημαντικό να μιλήσετε με το γιατρό σας σχετικά με τα επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα σας και εάν χρειάζεστε συμπληρώματα διατροφής.

πηγή  Oloygeia.gr


[There are no radio stations in the database]