Ενεργός λοχίας του αμερικανικού στρατού μέχρι πριν 20 εβδομάδες ο μακελάρης

26 Οκτωβρίου 2023

Ποιος ήταν ο άνθρωπος πίσω από τη δολοφονία 22 ατόμων στο Μέιν

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει το πολύνεκρο περιστατικό που σημειώθηκε στο Μέιν των ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ρόμπερτ Καρντ αφαίρεσε τη ζωή 22 ατόμων, τραυματίζοντας, ακόμα, έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων.

Το περιστατικό

Ο Ρόμπερτ Καρντ βγήκε στους δρόμους της πόλης Λιούιστον του Μέιν, με ένα ημιαυτόματο τουφέκι στο χέρι, κατευθύνθηκε σε μια αίθουσα μπόουλινγκ και άνοιξε πυρ, ενώ στη συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητο του, διέσχισε 6 χιλιόμετρα, σταμάτησε, μπήκε σε μπαρ και άρχισε να πυροβολεί.

Μέσα σε λίγα λίγη ώρα σκότωσε 22 ανθρώπους και τραυμάτισε περισσότερους από 50.

Οι πληροφορίες που έγιναν γνωστές

Ο 40χρονος (γεννήθηκε στις 4/4/1983) Καρντ είναι βετεράνος του στρατού και είχε φοιτήσει μηχανικός στο University of Maine (2001-04).

Σύμφωνα με βάση δεδομένων για αξιωματικούς επιβολής του νόμου, είναι εκπαιδευτής πυροβόλων όπλων. Έκανε την εκπαίδευση του σε εγκατάσταση του στρατού, στο Μέιν. Είναι και στην Εφεδρεία του στρατού των ΗΠΑ.

Screenshot σχολείου που έκανε σε δημοσίευση φίλου του στο Facebook (η δική του δεν υπάρχει πια) αφήνει να εννοηθεί πως υπηρετούσε στον στρατό -ως λοχίας- μέχρι πρόσφατα.

Έχει και ποινικό μητρώο, στο οποίο εντοπίζονται συλλήψεις για παράβαση του ορίου ταχύτητας (2001, 2002).

Την άνοιξη του 2023 ανέφερε πως έχει θέματα ψυχικής υγείας. Χαρακτηριστικά, είπε πως ακούει φωνές, ενώ είχε απειλήσει και ότι θα επιτεθεί στη στρατιωτική βάση του Σάκο, στο Μέιν.

Πολύ γρήγορα η αστυνομία ήταν σε θέση να δώσει τη φωτογραφία του στα media, όπως ζητούσε από τους πολίτες να μην βγουν από τα σπίτια τους έως ότου εντοπιστεί και συλληφθεί ο μακελάρης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]