Έτσι αδειάζουν το πορτμπαγκάζ όταν βάζεις βενζίνη – Το νέο κόλπο των κλεφτών (video)

25 Οκτωβρίου 2023

Έτσι αδειάζουν το πορτμπαγκάζ όταν βάζεις βενζίνη – Το νέο κόλπο των κλεφτών ένα νέο τρόπο να αφαιρούν πράγματα μέσα από αυτοκίνητα ανακάλυψαν οι γύπες χτυπώντας ανυποψίαστους οδηγούς στα πρατήρια καυσίμων.

Νέο κύμα επιθέσεων σε ανυποψίαστους οδηγούς που σταματούσαν σε πρατήρια για να ανεφοδιάσουν τα οχήματά τους έχει ξεσπάσει, προκαλώντας ανησυχία στις αρχές.

Οι ληστές εντοπίζουν τα πιθανά θύματά τους να επισκέπτονται βενζινάδικα ή χώρους στάθμευσης κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να αρπάξουν αντικείμενα μέσα από το όχημα.

Ναι, σε αυτή την περίπτωση δεν «χτυπούν» τον χώρο επιβατών στον οποίο μπορεί να υπάρχουν επιβάτες αλλά τον χώρο αποσκευών που τις περισσότερες φορές μένει απροστάτευτος. Ως εκ τούτου, από τη στιγμή που ο οδηγός ξεκλειδώσει το όχημα, ο χώρος αποσκευών μπορεί να ανοίξει από οποιοδήποτε γεγονός που εκμεταλλεύονται οι κλέφτες, οι οποίοι έχουν ήδη πλησιάσει το σημείο με το δικό τους όχημα .

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ανοίγουν το πορτμπαγκάζ και αφαιρούν βαλίτσες και αντικείμενα τα οποία μεταφέρουν αστραπιαία στο δικό τους αυτοκίνητο.

Μετά τρέχουν αμέσως για να μην προλάβει να αντιδράσει και να τους σταματήσει ακόμα κι αν κάποιος αντιληφθεί την κλοπή.

Οι περιοχές που επιλέγουν να χτυπήσουν οι κλέφτες πρατηρίων είναι, για ευνόητους λόγους, αυτές που βρίσκονται κοντά σε τουριστικούς προορισμούς, ώστε ο χώρος αποσκευών των οχημάτων να γεμίζει με περισσότερα ή λιγότερο πολύτιμα αντικείμενα . Προφανώς και ο τύπος του αυτοκινήτου παίζει τον ρόλο του, καθώς τα πιο πολυτελή οχήματα μπορεί να κρύβουν μέσα τους ακόμη πιο πολύτιμα αντικείμενα .

Σε κάθε περίπτωση, ο οδηγός ενός οχήματος πρέπει να παραμένει σε εγρήγορση και, όποτε είναι δυνατόν, να κρατά ασφαλείς τις πόρτες και τον χώρο αποσκευών ή απλώς αποτρέπει την επιδρομή επίδοξων ληστών με τη φυσική του παρουσία 

Στο video που ακολουθεί, πάντως, είναι εντυπωσιακό το πόσο γρήγορα οι κλέφτες αφαιρούν τις βαλίτσες από το όχημα του θύματος με αποτέλεσμα το τελευταίο να μην προλάβει να αντιδράσει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]