Σοκαριστικό βίντεο Αστυνομικός πυροβολεί θανάσιμα εξ επαφής 53χρονο

19 Οκτωβρίου 2023

Σοκαριστικό βίντεο Αστυνομικός πυροβολεί θανάσιμα εξ επαφής 53χρονο

Το βίντεο δείχνει τη στιγμή που αστυνομικός πυροβολεί θανάσιμα εξ επαφής τον 53χρονο με αφορμή τη σύλληψή του για τροχαία παράβαση.

Ένα ακόμα περιστατικό δολοφονίας Αφροαμερικανού από αστυνομικό στις ΗΠΑ έρχεται στη δημοσιότητα μετά από βίντεο της αστυνομίας της Τζόρτζια. Σε αυτό φαίνεται ένας βοηθός σερίφη να σταματά τον Λέοναρντ Άλαν Κιουρ 53 ετών για τροχαία παράβαση και καταλήγει με τον θανάσιμο πυροβολισμό του εξεπαφής.

ΗΠΑ: Βίντεο σοκ από τον θανάσιμο πυροβολισμό Αφροαμερικανού από αστυνομικό  - ΤΑ ΝΕΑ

Στα πλάνα που είναι τραβηγμένα από το περιπολικό, διακρίνεται ο αστυνομικός να σταματά τον 53χρονο επειδή παραβίασε το όριο ταχύτητας. Αργότερα ο βοηθός σερίφη δήλωσε ότι ο Κιουρ οδηγούσε με 160 χιλιόμετρα την ώρα στον αυτοκινητόδρομο 95 στη νότια Τζόρτζια.

Ζητά από τον Κιουρ να βγει από το αμάξι και να βάλει τα χέρια του πίσω από την πλάτη ώστε να τον συλλάβει.

Αστυνομικός στις ΗΠΑ πυροβολεί θανάσιμα Αφροαμερικανό για τροχαία παράβαση  - Βίντεο ντοκουμέντο

Ο 53χρονος ακούγεται να διαφωνεί με την αιτία της σύλληψης και τελικά διαπληκτίζεται με τον αστυνομικό, με τον οποίο αρχίζουν να παλεύουν.

Κάποια στιγμή ο αστυνομικός τον ακινητοποιεί με τέιζερ. Στη συνέχεια τον χτυπά με το γκλομπ και τον πυροβολεί εξεπαφής. Στη συνέχεια ο αστυνομικός αρχίζει να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στον Κιουρ ενώ και άλλοι συνάδελφοί του σπεύδουν να βοηθήσουν κάνοντας πιέσεις στο στήθος του Αφροαμερικανού. 

Ο Κιουρ είχε αθωωθεί το 2020 αφού του επιβλήθηκε κάθειρξη 16 ετών για ένοπλη ληστεία.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που οργάνωσε το δικηγορικό γραφείο του Κραμπ και η οποία μεταδόθηκε από το διαδίκτυο ο αδελφός του Αφροαμερικανού, Ουάλας Κιουρ, δήλωσε ότι «δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος ο αδελφός μου να δολοφονηθεί για μια τροχαία παράβαση».

Η οικογένεια του Κιουρ εξήγησε ότι αυτός επέστρεφε στο σπίτι του στην Ατλάντα από τη Φλόριντα όπου είχε πάει να επισκεφθεί τη μητέρα του.

Ο Κραμπ κατηγόρησε τον βοηθό σερίφη ότι αντέδρασε ιδιαίτερα επιθετικά από την αρχή, πιθανόν «προκαλώντας» τον Κιουρ, ο οποίος σύμφωνα με την οικογένειά του υποφέρει από ιδιαίτερο στρες λόγω της παραμονής του επί χρόνια στη φυλακή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]