Συνελήφθη 13χρονος – Δολοφόνησε την μητέρα του δίπλα στην νεογέννητη αδερφή του

17 Οκτωβρίου 2023

Ένας 13χρονος από τη Φλόριντα συνελήφθη επειδή φέρεται να δολοφόνησε τη μητέρα του καθώς κοιμόταν δίπλα στη νεογέννητη κόρη της, δήλωσαν οι Αρχές. Ο Ντέρεκ Ρόζα, κατηγορείται με τις διατάξεις περί ανηλίκων για τη δολοφονία της μητέρας του Ιρίνα Γκαρσία ωστόσο τα στοιχεία του δόθηκαν στη δημοσιότητα επειδή βαρύνεται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας δευτέρου βαθμού.

Το σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 23:30, την Πέμπτη, όταν ο Ρόζα τηλεφώνησε στο 911 για να αναφέρει ότι «μόλις είχε δολοφονήσει τη μητέρα του», είπε ο υπολοχαγός Έντι Ροντρίγκεζ, εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος της Χιαλέα. Οι αστυνομικοί έτρεξαν στο διαμέρισμα της οικογένειας στη West 79th Street και βρήκαν την γυναίκα νεκρή στην κρεβατοκάμαρά της, δίπλα στην κούνια που βρισκόταν η 14 ημερών κόρη της, η οποία δεν έπαθε τίποτα, είπε η αστυνομία, σύμφωνα με αναφορές του σταθμού WSVN.

Οι αρχές είπαν ότι πιστεύουν ότι ο Ρόζα περίμενε μέχρι να αποκοιμηθεί η μητέρα του πριν τη μαχαιρώσει πολλές φορές στο λαιμό, μεταδίδει η New York Post.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ρόσα ήταν ευγενικός και απολογητικός στις συνομιλίες του με τους αστυνομικούς «κάτι που δεν θα περίμενες μπαίνοντας σε ένα διαμέρισμα με έναν τέτοιο σκηνικό δολοφονίας». Ο 13χρονος, ο οποίος ήταν ένας άριστος μαθητής στο σχολείο του, μαζί με την νεογέννητη αδερφή του και η μητέρα τους ήταν τα μόνα τρία άτομα στο διαμέρισμα την Πέμπτη, καθώς ο πατριός του εφήβου έλειπε σε ταξίδι.

Ο Ρόσα δεν έχει κάποιο παρελθόν ψυχολογικού προβλήματος και φέρεται να τα πήγαινε καλά με τον θετό πατέρα του, ο οποίος είναι οδηγός φορτηγού στο επάγγελμα. Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση δεν έχουν δώσει πληροφορίες για το κίνητρο του 13χρονου, ο οποίος δεν έχει δώσει κάποια πληροφορία όσνο αφορά γιατί δολοφόνησε τη μητέρα του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]